Finomságok Konyhája: Kacsamell almás vöröskáposztával

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2131 fő
  • Képek - 11307 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2469 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2131 fő
  • Képek - 11307 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2469 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2131 fő
  • Képek - 11307 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2469 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2131 fő
  • Képek - 11307 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2469 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Kacsamell almás vöröskáposztával

7 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 



Kacsamell almás vöröskáposztával

Hozzávalók:
2 kicsontozott bőrös kacsamell, 1 kg vöröskáposzta, 10 dkg margarin, 2 narancs kifacsart leve, 2 alma, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál borecet, 2 evőkanál citromlé, 1 teáskanál cukor, 1 mokkáskanál gyömbér, só

Elkészítés:
A megmosott, megtisztított kacsamellet félbevágjuk, megforgatjuk a narancslében, majd 1 órára hideg helyre tesszük. A káposztát félbevágjuk, a torzsáját kivágjuk, és legyaluljuk. 1 evőkanál margarinon megfonnyasztjuk a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk a gyalult vöröskáposztát, a cukrot, a borecetet. Megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáöntünk 1 dl vizet. Fedő alatt 25 percig pároljuk. Az almát meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, és kockákra vágjuk. Citromlébe forgatjuk, majd a káposztához adjuk, és együtt tovább pároljuk. A kacsamelleket papírtörlővel szárazra itatjuk, a bőrüket bekockázzuk. Másik felüket borssal, sóval bedörzsöljük, gyömbérrel megszórjuk, és a bőrös felükkel lefelé forró margarinban 5 percig sütjük, majd megfordítjuk, és másik felükön is átsütjük. Miután megsültek, fedő alatt 10 percig pihentetjük, amikor már langyosra hűltek, rézsútosan felszeleteljük. Tálra helyezzük, szerecsendióval ízesített burgonyapürével tálaljuk. A tetejüket megszórjuk petrezselyemmel.

576 kcal/adag (2419 kJ)

A Meglepetés tippje
Vásárláskor jól nézzük meg, milyen kacsamellet választunk. Mivel általában vastag hájréteg borítja, lehetőleg olyan mellett válasszunk, amin több a hús, és nem borítja vastag hájréteg.

Címkék: http://www.meglepetes.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Hűűűűű...de mennyei lehet!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 5 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Bazsalikomos paradicsom leves, sült lazac (...

Kőszeghy Anna írta 5 órája a(z) Brassói őszibarack befőttel. képhez:

Brassoi_oszibarack_befottel_2118131_1239_s

József házi befőttel még finomabb lehetett! A bajban ...

Garáz József írta 6 órája a(z) Brassói őszibarack befőttel. képhez:

Brassoi_oszibarack_befottel_2118131_1239_s

Anna Köszönöm szépen. Savanyúság most nincs itthon...

Kőszeghy Anna írta 6 órája a(z) Rántott csirke és szűzpecsenye szezámos tökmagos bundában képhez:

Rantott_csirke_es_szuzpecsenye_szezamos_tokmagos_bundaban_2117821_8826_s

Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Örülök, hogy...

Kőszeghy Anna írta 6 órája a(z) Brassói őszibarack befőttel. képhez:

Brassoi_oszibarack_befottel_2118131_1239_s

József ez az ebéd is nagyon finom lehetett!- bár kompóttal ...

Garáz József 7 órája új képet töltött fel:

Brassoi_oszibarack_befottel_2118131_1239_s

Garáz József írta 7 órája a(z) Pirított sertésmáj főtt burgonyával képhez:

Piritott_sertesmaj_fott_burgonyaval-001_2118098_7213_s

Anna, Marcsi. Köszönöm szépen.

Domján Mária írta 9 órája a(z) Rántott csirke és szűzpecsenye szezámos tökmagos bundában képhez:

Rantott_csirke_es_szuzpecsenye_szezamos_tokmagos_bundaban_2117821_8826_s

Köszönöm a finom szépen tálalt ételt .Ez csakis finom lehetett ....

Domján Mária írta 9 órája a(z) Zöldborsóleves galuskával. képhez:

Zoldborsoleves_galuskaval-002_2117970_5152_s

Köszönöm hogy elhoztad Józsikám

Domján Mária írta 9 órája a(z) Diós krémes sütemény képhez:

Dios_kremes_sutemeny_2118077_4786_s

De jól néz ki Köszönöm szépen hogy elhoztad

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu