Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
![]() |
Kacsamell almás vöröskáposztával
Hozzávalók:
2 kicsontozott bőrös kacsamell, 1 kg vöröskáposzta, 10 dkg margarin, 2 narancs kifacsart leve, 2 alma, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál borecet, 2 evőkanál citromlé, 1 teáskanál cukor, 1 mokkáskanál gyömbér, só Elkészítés:
A megmosott, megtisztított kacsamellet félbevágjuk, megforgatjuk a narancslében, majd 1 órára hideg helyre tesszük. A káposztát félbevágjuk, a torzsáját kivágjuk, és legyaluljuk. 1 evőkanál margarinon megfonnyasztjuk a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk a gyalult vöröskáposztát, a cukrot, a borecetet. Megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáöntünk 1 dl vizet. Fedő alatt 25 percig pároljuk. Az almát meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, és kockákra vágjuk. Citromlébe forgatjuk, majd a káposztához adjuk, és együtt tovább pároljuk. A kacsamelleket papírtörlővel szárazra itatjuk, a bőrüket bekockázzuk. Másik felüket borssal, sóval bedörzsöljük, gyömbérrel megszórjuk, és a bőrös felükkel lefelé forró margarinban 5 percig sütjük, majd megfordítjuk, és másik felükön is átsütjük. Miután megsültek, fedő alatt 10 percig pihentetjük, amikor már langyosra hűltek, rézsútosan felszeleteljük. Tálra helyezzük, szerecsendióval ízesített burgonyapürével tálaljuk. A tetejüket megszórjuk petrezselyemmel. 576 kcal/adag (2419 kJ) A Meglepetés tippje Vásárláskor jól nézzük meg, milyen kacsamellet választunk. Mivel általában vastag hájréteg borítja, lehetőleg olyan mellett válasszunk, amin több a hús, és nem borítja vastag hájréteg. |
|
|
Garáz József 15 órája új képet töltött fel:
Garáz József 15 órája új képet töltött fel:
Garáz József írta 15 órája a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Anna Köszönöm szépen a nevükben .
Garáz József írta 15 órája a(z) vári pulykamell vegyes zöldségekkel képhez:
Nagyon finom étel készítettél.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldség leves ABC tésztával, bakonyi...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) vári pulykamell vegyes zöldségekkel képhez:
Óvári pulykamell vegyes zöldségekkel. ...
Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Gratulálok mindkettőjüknek! További jó főzőcskézést, és ...
Garáz József írta 3 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Anna! Köszönöm szépen az unokám és a nejem nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
József finom ebédetek volt! Minden gombás étel jöhet! -...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Citromos-túrós linzer
Pikáns húsgombóc
Mustáros apróhús
Cseresznyés kocka