Finomságok Konyhája: Ulsteri szódakenyér

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Ulsteri szódakenyér

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 

network.hu

 

A eredeti neve Ulster Fry (Farls), és a hagyományos szódakenyerektől nem csak a sütési módjában tér el – hiszen serpenyőben készül -, hanem a formájában is, ugyanis a kerek tésztát négy cikkre vágjuk, mielőtt sütjük. Nekünk nagyon nagy kedvencünk lett ez az egyszerű, szinte percek alatt elkészíthető kenyér. Jó étvágyat kívánok hozzá!

    2 bögre (2 × 2,4 dl) finomliszt (lehet fele teljes kiőrlésű)
    1 teáskanál szódabikarbóna
    1 teáskanál só
    1 bögre (2,4 dl) író

Közepesen alacsony lángon melegítsünk fel egy 22-23 cm-es öntöttvas grill serpenyőt, és szórjuk meg pici liszttel. A tészta elkészítéséhez szitáljuk át a lisztet, majd keverjük hozzá a szódabikarbónát és a sót. Öntsük bele az írót, majd dolgozzuk ki egészen addig, amíg a tészta elválik az edény falától. Ekkor borítsuk ki lisztezett deszkára, hintsük meg kevés liszttel a tészta tetejét is, majd gyengéden gyúrjuk át 3-4-szer. Lapítsuk el egy kb. akkora kerek koronggá, mint a serpenyőnk, vágjuk 4 cikkre, és tegyük őket a felmelegített serpenyőbe. Süssük kb. 10 percig mindkét oldalukat, de tartsuk rajta a szemünket, nehogy megégjen! Olyan szép pirítós kenyér színe kell legyen. Amikor kész, azonnal egy konyharuhába burkoljuk be (tegyük forró oldalukkal lefelé őket), ez majd magába szívja a szódabikarbóna kipárolgó ízét, a gőz megpuhítja a kérgét, és frissen tartja a kenyerünket.

Margaret Evanston receptje Írországból (a szódakenyerek hazájából), aki elmeséli, hogy az ő nagymamája, sőt már a nagymamájának a nagymamája is ugyanígy készítette, és manapság az ő unokái is pontosan így követik a hagyományát. Mit sem változott a recept időtlen idők óta, talán csak annyi a különbség, hogy nyitott tűzhely helyett ma már modernen sütik.

Szabókiné Jung Andrea készítette el.

Forrás és még több kép: http://webcukraszda.hu/ulsteri-szodakenyer/

Címkék: írós

Kapcsolódó hírek:

  Klasszikus ír szódakenyér

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Fantasztikusan jó ez a kenyér.
Még nem hallottam róla.
Elfogom készíteni.
Köszönöm szépen Andikám.
Puszi:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

burger eva írta 12 órája a(z) R képhez:

R_2195215_1682_s

Kösz a hozzászólást.

Kőszeghy Anna írta 16 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...

Kőszeghy Anna írta 16 órája a(z) R képhez:

R_2195215_1682_s

Hmmm!-de finom sütit hoztál Éva! Nekem is az egyik ...

burger eva 16 órája új képet töltött fel:

R_2195215_1682_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-005_2195191_8297_s

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 5 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu