Finomságok Konyhája: Klasszikus ír szódakenyér

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Klasszikus ír szódakenyér

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

network.hu

Hugh Fearnley-Whittingstall receptje a River Cottage-ból. Gyors, egyszerű és finom, mi nagyon szeretjük.

 

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál tengeri só
  • kb. 4 dl író vagy élőflórás natúr joghurt
  • egy kis tej, ha szükséges

 

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Szitáljuk át a lisztet egy keverőtálba, adjuk hozzá a szódabikarbónát és a sót, majd fokozatosan dolgozzuk bele az írót. Ha szükségesnek látjuk, még egy kis tejet lehet hozzáadni. Lágy, ragadós tésztát fogunk kapni.

 

Enyhén lisztezett felületen gyúrjuk át párszor, majd formáljunk belőle egy kerek veknit. Helyezzük egy liszttel szintén kicsit megszórt tepsibe, vágjuk be jó mélyen négy részre, majd süssük 40-45 perc alatt szép pirosra. Kopogtassuk meg az alját, ha kong, akkor biztos elkészült. Tegyük rácsra hűlni, ha ropogósabban szeretjük a héját, ha azonban inkább legyen puha, akkor borítsuk be konyharuhával, és úgy hagyjuk kihűlni.

 

A liszt felét teljes kiőrlésű liszttel is helyettesíthetjük. Magvasan is elkészíthetjük ugyanezt a kenyeret, csak keverjünk bele 2-2 evőkanálnyi napraforgómagot, tökmagot, szezámmagot, mákot és lenmagot, plusz egy teáskanálnyi köménymagot is. Ha egy teáskanálnyit félreteszünk ebből a magkeverékből, azzal sütés előtt meg lehet szórni az íróval lekent kenyér tetejét. Gyönyörű pirosra fog sülni.

Nagyon finom, próbáljátok ki!


Forrás és még több kép: http://webcukraszda.hu/klasszikus-ir-szodakenyer/

Címkék: joghurtos szódabikarbónás írós

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon szép a belseje.
Gyönyörű lett.
Majd rászánom magam én is.
Köszönöm Andikám,hogy elhoztad nekünk.
Puszi:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu