Finomságok Konyhája: Currys-zöldséges pulykaragu

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12999 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12999 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12999 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12999 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Currys-zöldséges pulykaragu

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Íze az indiai, elkészítési módja a távol-keleti konyhák általánosan elterjedt szokását idézi: minden hozzávalót apró, megközelítőleg azonos darabkákra vágunk, majd felhevített zsiradékban, folyamatos keveréssel hirtelen megsütünk. Különösen fontos, hogy az előpirított zöldségek szép színe és ropogós állaga megmaradjon. Csakis rizsköret illik hozzá.


Fotó: Hemző Károly Currys-zöldséges
pulykaragu Hozzávalók 4 személyre:
  • 600 g kicsontozott pulyka- vagy báránycomb
  • 2 ek. Worcester- vagy szójaszósz
  • 2 csokor újhagyma
  • 200 g apró szemű sampinyon gomba
  • 400 g zsenge sárgarépa
  • 2+2 ek. olaj
  • 1 ek. rizsliszt
  • 1 kk. csípős curry
  • 12-15 szem koriander
  • 1 dl száraz fehérbor
  • rózsabors
  • A körethez:
  • 1 tyúkhúsleveskocka
  • 200 g kerek szemű rizs
  • 200 g zöldborsó (tisztított/mélyhűtött)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2-3 szál majoránna
A
B
C
D
E
F

1. A húst megmossuk, szárazra törölgetjük, apróra felkockázzuk. Meghintjük a Worcester- vagy szójaszósszal (A), két villával alaposan összekeverjük, majd lefedjük, és fél órát (vagy többet) a hűtőszekrényben pihentetjük.

2. Közben megtisztítjuk és megmossuk a zöldségeket. Az újhagymát (10 cm zöldjével együtt) és a gombát vékony szeletekre (B), a sárgarépát rézsútos karikákra vágjuk. (C).

3. A körethez felforralunk 5 dl vizet a leveskockával, beleszórjuk a rizst, lefedjük, és mikrohullámú vagy hagyományos sütőben, 180 °C-on puhára pároljuk (20-25 perc).

4. Nagyobb serpenyőben felforrósítunk 2 ek. olajat, beledobjuk a húst (D), és élénk tűzön, két favillával folyamatosan keverve aranybarnára pirítjuk. Meghintjük a rizsliszttel, a curryvel (E) és a durvára tört vagy őrölt korianderrel, majd aláöntjük a bort, ízlés szerint sóval, frissen őrölt rózsaborssal fűszerezzük, és éppen csak összeforraljuk. Fedő alatt melegen tartjuk.

5. A maradék 2 ek. felforrósított olajban 1 percig pirítjuk a hagymát, azután hozzáadjuk a sárgarépát, gombát és a zöldborsót (F). Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt, mérsékelt tűzön 8-10 percig, saját levében-gőzében puha-ropogósra pároljuk.

6. A zöldségraguhoz adjuk a rizst és a finomra vágott petrezselymet, lazán összekeverjük, nem túl mély tálba szedjük (vagy a serpenyőben hagyjuk), végül a tetejére halmozzuk a currys húsragut. Petrezselyem- vagy friss majoránnalevélkékkel díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Tippek:

– Készíthetjük sertéscombból, csirkemellből is.
– A félkész, azaz csak éppen bepácolt és a megsütött, kész húsragu egyaránt jól viseli a mélyhűtést, de a zöldséges rizst ajánlatos frissen készíteni, mert úgy nemcsak ízletesebb, de gusztusosabb is.

Megjegyzések:

A többfogásos távol-keleti, elsősorban kínai ételekhez általában egyszemélyes kannákban felszolgált jázmin- vagy zöld teát kínálnak, amelyek zsíroldó képességüknél fogva kitűnően segítik az emésztést.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor, rozé, jázmin- vagy zöld tea

Címkék: http://www.lajosmari.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Ilike és Marika.
Örülök,hogy hoztam kedvetekre valót.
Puszi:Edit.

Válasz

Szász ilucika üzente 12 éve

jól néz ki!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Finom, egészséges étel!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 15 perce új képet töltött fel:

Megyes_cseresznyes_kakaos_pite_2198365_8385_s

Garáz József 15 perce új képet töltött fel:

Meggyes_cseresznyes_pite_2198364_5922_s

Garáz József írta 17 perce a(z) Roston sült csirkemell almakarikákkal, petrezselymes rizzsel képhez:

Roston_sult_csirkemell_almakarikakkal_petrezselymes_rizzsel_2198363_4566_s

Anna! Minden hozzávaló fonom.

Kőszeghy Anna 1 órája új képet töltött fel:

Roston_sult_csirkemell_almakarikakkal_petrezselymes_rizzsel_2198363_4566_s

Kőszeghy Anna írta 1 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Paprikás újkrumpli, tejfölös uborka saláta.

Garáz József írta 1 napja a(z) Bukta képhez:

Bukta_2198250_6773_s

Évi! Most is egy finom sütit hoztál.

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Frankfurti leves, cukkinis-krumplis lapcsenka, ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Rekeszben képhez:

Rekeszben_2183114_9189_s

Nagyon hiányollak Marcsikám! Remélem, jól vagytok! A kis ...

burger eva írta 3 napja a(z) Bukta képhez:

Bukta_2198250_6773_s

Tehéntúrós. Kösz a hozzászólást.

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Vegyes gyümölcsleves, roston sült ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu