Finomságok Konyhája: Currys-zöldséges pulykaragu

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12972 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12972 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12972 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12972 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Currys-zöldséges pulykaragu

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Íze az indiai, elkészítési módja a távol-keleti konyhák általánosan elterjedt szokását idézi: minden hozzávalót apró, megközelítőleg azonos darabkákra vágunk, majd felhevített zsiradékban, folyamatos keveréssel hirtelen megsütünk. Különösen fontos, hogy az előpirított zöldségek szép színe és ropogós állaga megmaradjon. Csakis rizsköret illik hozzá.


Fotó: Hemző Károly Currys-zöldséges
pulykaragu Hozzávalók 4 személyre:
  • 600 g kicsontozott pulyka- vagy báránycomb
  • 2 ek. Worcester- vagy szójaszósz
  • 2 csokor újhagyma
  • 200 g apró szemű sampinyon gomba
  • 400 g zsenge sárgarépa
  • 2+2 ek. olaj
  • 1 ek. rizsliszt
  • 1 kk. csípős curry
  • 12-15 szem koriander
  • 1 dl száraz fehérbor
  • rózsabors
  • A körethez:
  • 1 tyúkhúsleveskocka
  • 200 g kerek szemű rizs
  • 200 g zöldborsó (tisztított/mélyhűtött)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2-3 szál majoránna
A
B
C
D
E
F

1. A húst megmossuk, szárazra törölgetjük, apróra felkockázzuk. Meghintjük a Worcester- vagy szójaszósszal (A), két villával alaposan összekeverjük, majd lefedjük, és fél órát (vagy többet) a hűtőszekrényben pihentetjük.

2. Közben megtisztítjuk és megmossuk a zöldségeket. Az újhagymát (10 cm zöldjével együtt) és a gombát vékony szeletekre (B), a sárgarépát rézsútos karikákra vágjuk. (C).

3. A körethez felforralunk 5 dl vizet a leveskockával, beleszórjuk a rizst, lefedjük, és mikrohullámú vagy hagyományos sütőben, 180 °C-on puhára pároljuk (20-25 perc).

4. Nagyobb serpenyőben felforrósítunk 2 ek. olajat, beledobjuk a húst (D), és élénk tűzön, két favillával folyamatosan keverve aranybarnára pirítjuk. Meghintjük a rizsliszttel, a curryvel (E) és a durvára tört vagy őrölt korianderrel, majd aláöntjük a bort, ízlés szerint sóval, frissen őrölt rózsaborssal fűszerezzük, és éppen csak összeforraljuk. Fedő alatt melegen tartjuk.

5. A maradék 2 ek. felforrósított olajban 1 percig pirítjuk a hagymát, azután hozzáadjuk a sárgarépát, gombát és a zöldborsót (F). Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt, mérsékelt tűzön 8-10 percig, saját levében-gőzében puha-ropogósra pároljuk.

6. A zöldségraguhoz adjuk a rizst és a finomra vágott petrezselymet, lazán összekeverjük, nem túl mély tálba szedjük (vagy a serpenyőben hagyjuk), végül a tetejére halmozzuk a currys húsragut. Petrezselyem- vagy friss majoránnalevélkékkel díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Tippek:

– Készíthetjük sertéscombból, csirkemellből is.
– A félkész, azaz csak éppen bepácolt és a megsütött, kész húsragu egyaránt jól viseli a mélyhűtést, de a zöldséges rizst ajánlatos frissen készíteni, mert úgy nemcsak ízletesebb, de gusztusosabb is.

Megjegyzések:

A többfogásos távol-keleti, elsősorban kínai ételekhez általában egyszemélyes kannákban felszolgált jázmin- vagy zöld teát kínálnak, amelyek zsíroldó képességüknél fogva kitűnően segítik az emésztést.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor, rozé, jázmin- vagy zöld tea

Címkék: http://www.lajosmari.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Ilike és Marika.
Örülök,hogy hoztam kedvetekre valót.
Puszi:Edit.

Válasz

Szász ilucika üzente 11 éve

jól néz ki!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Finom, egészséges étel!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja itt:

Hajnikám nagyon örülök, hogy jöttél! Puszi Anna. Gyere máskor is!

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Zserbó rolád szeletek képhez:

Zserbo_rolad__szeletek_2195687_7210_s

Marcsikám ebből most is kérek két szeletet - egyiket...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Vegyes sütemények képhez:

Vegyes_sutemenyek-011_2195683_4674_s

Marcsikám ha lehetne végigkóstolnám ezeket a szép...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Töltött paprika kedvünkre képhez:

Toltott_paprika_kedvunkre_2182938_9869_s

Drága Hajnikám! Nagyon örülök, hogy jöttél! Rettentően ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Húsgombóc leves képhez:

Husgomboc_leves-002_2196919_2286_s

Drága Hajnikám! Nagyon örülök, hogy jöttél! Rettentően ...

szanto hajnalka írta 2 napja a(z) Töltött paprika kedvünkre képhez:

Toltott_paprika_kedvunkre_2182938_9869_s

Huu de fincsi ezt nagzon szeretem!

szanto hajnalka írta 2 napja a(z) Húsgombóc leves képhez:

Husgomboc_leves-002_2196919_2286_s

De finom leves !Johet egy tangyeral Anna draga!

szanto hajnalka írta 2 napja a(z) Vegyes sütemények képhez:

Vegyes_sutemenyek-011_2195683_4674_s

Ohhh de jol neznek ki!

szanto hajnalka írta 2 napja a(z) Zserbó rolád szeletek képhez:

Zserbo_rolad__szeletek_2195687_7210_s

Nagyon szepek Marcsikam! Puszi!

Szotojka Tipi Olasz Herceg írta 2 napja a(z) Húsgombóc leves képhez:

Husgomboc_leves-002_2196919_2286_s

szivessen bele nyalnák

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu