Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
400 g finomliszt (én 270 g finom- és 125 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt keverékéből készítettem)
1 evőkanál cukor
2 és 1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
1/4 teáskanál őrölt bors
20 dkg hideg vaj felkockázva
1 tojás felverve
3 evőkanál hideg víz
2 dl tejföl
egy csokor apróra vágott snidling (metélőhagyma)
20 dkg nagyobbra morzsált feta sajt
A tetejére:
1 felvert tojás
durva só, őrölt bors, pirospaprika
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, majd keverjük hozzá a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a borsot. Kézzel morzsoljuk bele a felkockázott vajat. Egy másik tálban verjük fel a tojást, a tejfölt és a vizet, majd fokozatosan dolgozzuk össze a lisztes keverékkel. Lágy és ragacsos lesz, de így a jó. Gyúrjuk bele az apróra vágott snidlinget és a morzsás fetát is, majd borítsuk lisztezett deszkára, és állítsuk össze a tésztát. Nem kell sokáig gyúrogatni, kb. 10-15 mozdulat után kész is.
Nyújtsuk ki 2-3 cm vastagra, tojással kenjük le, majd hintsük meg durva sóval, kevés őrölt borssal és paprikával. Késsel irdaljuk be a tetejét, majd szúrjuk ki 5 cm-es pogácsaszaggatóval, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe. Süssük 12-15 percig, de ez sütőtől is függhet, nekem is tovább tartott, a lényeg, hogy legyenek szép aranyszínűek. Tálaljuk melegen vagy hidegen, jó étvágyat kívánok!
Szabókiné Jung Andrea receptje.
|
|
Kőszeghy Anna írta 18 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldség leves ABC tésztával, bakonyi...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) vári pulykamell vegyes zöldségekkel képhez:
Óvári pulykamell vegyes zöldségekkel. ...
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Gratulálok mindkettőjüknek! További jó főzőcskézést, és ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Anna! Köszönöm szépen az unokám és a nejem nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
József finom ebédetek volt! Minden gombás étel jöhet! -...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: kapros tejfölös cukkini főzelék, tükörtojás.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves, fasírozott pogácsa, ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Ragu leves, túrógombóc eperöntettel.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Parmezános csirkemell