Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Vásároljunk
8 szelet, egyenként kb. 10 dekás tengeri halfilét. Szobahőmérsékleten
engedjük fel, sózzuk, borsozzuk. Hosszában tekerjük fel, kössük át
cérnával mindegyiket. Helyezzük el a hengereket egy szűrőbetétre (lehet
levesszűrő is), és gőz fölött pároljuk 10 percig.
Közben készítsük el a mártást: 5 deka vajon futtassunk meg 5 deka
finomlisztet, öntsünk rá apránként fél liter tejet, amíg sűrű mártássá
fő. Enyhén sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük 1 késhegynyi szerecsendióval,
és keverjünk bele 10 deka reszelt ementáli sajtot.
A párolt halról fejtsük le a cérnát, ügyesen, hogy egyben maradjon,
sorakoztassuk egy vajjal kikent tepsibe, és öntsük rá a mártást. Forró
sütőben 10 percig süssük. Tálaláskor néhány szál friss kaporral
díszítsük. Száraz fehérbort, egyéves neszmélyi olaszrizlinget ajánlunk
mellé, 14 fokosra behűtve.
|
|
Kőszeghy Anna 1 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 1 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: zeller krémleves, pirított pulykamáj, ...
Fejér Gizella írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldpaszuj leves, savanyú káposztalében ...
Fejér Gizella írta 3 napja a(z) Narancsos kocka képhez:
Mind szuperek a sütemények és kivánatosak is azt hiszem a ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: bazsalikom krémleves, rizses hús, ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Narancsos kocka képhez:
Semmi baj Barátnőm! Inkább örülök, ha valaki ilyen szép és ...
burger eva írta 3 napja a(z) Káposztás és meggyesrétes képhez:
Csodásak a rétesek.A káposztás is édes ???Úgy ...
Domján Mária írta 3 napja a(z) Narancsos kocka képhez:
Annám elnézést kérek Tőled mert nem tudom hogyan került...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Narancsos kocka képhez:
Marcsi gratulálok ezekhez a szép kockákhoz! Szinte érzem...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!