Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. A sütőt előmelegítjük 210-220 °C-ra. Vajjal/margarinnal kikenünk egy közepes méretű, nem túl mély, csinos sütőtálat (ebben fogjuk tálalni).
2. A bort mélytányérba öntjük. A kenyeret 2 cm vastag, a sajtot nem túl vékony szeletekre vágjuk-gyaluljuk. Ügyelve, hogy el ne áztassuk, egyenként, gyors mozdulatokkal beleforgatjuk a kenyérszeleteket a borba (A) (gyereknek is nyugodtan adhatjuk majd, mert az alkohol sülés közben elpárolog, a bor finom zamata azonban a kenyében marad!). Mindegyik tetejére 1-1 szelet sajtot fektetünk, majd kissé egymásra csúsztatva lerakjuk a sütőtálba.
3. A tojásokat megmossuk, felütjük, a keverőedénybe öntött tejhez adjuk (B). Az ételízesítővel, 1-2 csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval, kevés sóval és fehér borssal simára keverjük, majd egyenletesen a kenyér tetejére locsoljuk (C). Meghintjük fátyolnyi pirospaprikával, és középső bordamagasságon kb. 30 percig, ropogósra sütjük-puffasztjuk (ha nagyon pirulna a teteje, lazán betakarjuk alufóliával, nehogy megégjen!).
4. Kivesszük a rakottast a sütőből, 5-8 percig pihentetjük (tűzforró a belseje!), végül ollóval a tetejére vagdossuk-aprózzuk a snidlinget. Paradicsom-, vegyes idénysaláta, csemegeuborka illik hozzá. Egytálételként, villás italkorcsolyként kínálhatjuk. Egyszerű, finom, biztos siker!
Változatok:
– A kenyér és a sajt közé vékonyra szeletelt füstölt,
főtt sonkát vagy tarját is fektethetünk; a tojásos öntetet néhány gerezd
áttört fokhagymával is illatosíthatjuk.
– Készíthetjük akár többféle
sajtmaradékból is, de csak a kemény-olvadékony, azaz zsíros sajtok
felelnek meg a célnak. Ez esetben a sajtot/sajtokat nem szeletekre
vágjuk, hanem nagy lyukú reszelőn szálasra reszeljük, és vastagon
megszórjuk vele a kenyérszeleteket.
– Édes változat: a kenyérszeletek
egyik oldalát vastagon megkenjük baracklekvárral, fahéjas porcukorba
mártott almakarikákat fektetünk a tetejükre, lerakjuk a sütőtálba,
bevonjuk 3 tojásból, 4 ek. cukorból és 5 dl tejből kevert, citromhéjjal
illatosított öntettel, végül a fenti módon megsütjük.
Félszáraz fehérbor vagy rozé
|
|
burger eva 2 napja új képet töltött fel:
Domján Mária 1 hete új képet töltött fel:
Domján Mária 1 hete új képet töltött fel:
Domján Mária 1 hete új képet töltött fel:
Domján Mária írta 1 hete a(z) Kelkáposzta főzelék csirkepörkölttelű képhez:
Nagyon gusztusos és finom ételt kaptunk Tőled Annám ...
Domján Mária írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Látom volt sok szílvátok sajnos Nekünk valamiért most nem...
Domján Mária írta 1 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:
A tortához gratulációm a Katának puszi
Domján Mária írta 1 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:
Józsikám igaz hogy már késve de annál Boldogab ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk
Gesztenyés muffin rumos karamellmártással