Finomságok Konyhája: Zöldséges halfilé burgonyapikkelyben

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12846 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12846 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12846 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12846 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Őszintén szólva, nem szívesen szagosítjuk tele a lakást – éppen karácsony napján – a frissen sütött hal gyakran igencsak átható „illatával”. Nos, ez a gondunk egyszeriben megoldódik, ha édesvízi, szálkamentes halat készítünk, mégpedig
nem olajban, hanem a sütőben sütve. Nem csak finom, de nagyon mutatós, gyors
és egyszerű is! Kezdő háziasszonyok is bátran megpróbálkozhatnak vele!
Fotó: Elendel Zöldséges halfilé
burgonyapikkelyben Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 dundi szál póréhagyma (350 g)
  • 2-3 sárgarépa (350 g)
  • 300 g apróbb, sütni való burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 szál petrezselyem
  • 1+2 ek. olaj
  • 600 g szálkamentes halfilé (pl. pangasius, afrikai harcsa)
  • só, bors
  • 30 g vaj/margarin
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 kk. étkezési keményítő
  • 1 lime (zöldcitrom)

1. A póréhagymát, a sárgarépát, a burgonyát és a fokhagymát megtisztítjuk, a burgonyát felhasználásig hideg vízbe tesszük (hogy meg ne barnuljon). A póréhagymát és a sárgarépát vékony szeletekre gyaluljuk, majd csíkokra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, néhány bóbita kivételével finomra aprítjuk.

2. Előmelegítjük a sütőt 230-240 °C-ra. A sütőhöz tartozó zománcos tepsit kibéleljük sütőpapírral, megkenjük 1 ek. olajjal. A haldarabokat leöblítjük, papírkendővel felitatjuk róluk a vizet, mindkét oldalukat meghintjük egy kevés sóval, majd némi távolságot tartva, a tepsibe fektetjük őket.

3. A burgonyaszemeket szárazra töröljük, uborkagyalun vékonyan felszeleteljük, és kissé egymásra csúsztatva, pikkelyszerűen betakarjuk vele a haldarabokat (a maradék krumplit köréjük szórjuk). Kissé megsózzuk, tetejüket megkenjük a felolvasztott vajjal/margarinnal, és a sütőben, a hallal együtt 15-20 percig, enyhe pirulásig sütjük.

4. Közben felforrósítjuk a maradék 2 ek. olajat, beledobjuk az áttört fokhagymát, a póré- és sárgarépacsíkokat, élénk tűzön, folyamatosan keverve 4-5 percig pirítjuk. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük, felöntjük a borral és a tejszínnel, fedő alatt 3-4 percig pároljuk. Hozzáadjuk a 1/2 dl hideg vízben elkevert étkezési keményítőt, éppen csak sűrűsödésig forraljuk (1 perc). Fedő alatt melegen tartjuk.

5. A haldarabokat (két húslapáttal) tálra emeljük. Szűrőkanállal kiemeljük a zöldségköret „sűrűjének” egy részét a mártásból, a halszeletek mellé szedjük, és a félretett petrezselyemmel, valamint lime-gerezdekkel díszítve mihamarabb tálaljuk. A tepsiben sült burgonyaszirmokat, valamint a maradék zöldséget (a mártással együtt) külön kínáljuk hozzá.

Italajánlat:

Száraz fehérbor

Címkék: http://www.lajosmari.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Jól néz ki és nagyon finom is lehet!!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja itt:

Marcsikám hiányollak! Remélem jól vagy! Vigyázz magadra! Puszi.

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:

Kaposztas_cvekedli-001_2190878_9811_s

Ez az étel is egyszerű, hétköznapi, de mi nagyon ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Kaposztas_cvekedli-001_2190878_9811_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:

Turos_palacsinta_annatol_2190816_4072_s

József köszönöm a hozzászólást! Mindig örülök,...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mai reggelink képhez:

Mai_reggelink_2190869_8955_s

József nagyon ügyes unokátok van! Dicséret neki.

Garáz József írta 1 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:

Turos_palacsinta_annatol_2190816_4072_s

Anna Ezért is jó hogy még itt vagyunk egypáran, Mert...

Garáz József írta 1 napja a(z) Mai reggelink képhez:

Mai_reggelink_2190869_8955_s

Anna! Ez is finom. Nellike már ezt el szokta készíteni. Egy...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mai reggelink képhez:

Mai_reggelink_2190869_8955_s

Megkívántuk a tojásrántottát, amit ropogósra sütött Girlinger ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Mai_reggelink_2190869_8955_s

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:

Turos_palacsinta_annatol_2190816_4072_s

Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Örülök, hogy...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu