Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. Először a palacsintamasszát készítjük el: elhabarjuk a tejben a tojásokat és 1 csipet sót, a liszthez keverjük, (ha túl sűrű, buborékos ásványvízzel vagy szódavízzel hígítjuk) lefedjük, és fél órát pihentetjük.
2. A töltelékhez a gombákat durva szövésű konyharahával megtisztítjuk: felületükről ledörzsöljük az avar- illetve földmaradványokat − hacsak nem föltétlenül szükséges, nem mossuk meg őket, mert gyorsan megszívják magukat vízzel, és oda az állaguk-aromájuk! −, majd felaprózzuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és elnegyedeljük. A zöldfűszereket leöblítjük, lerázzuk róluk a vizet, a petrezselyem leveleit lecsipkedjük, finomra vágjuk.
3. Megfonnyasztjuk az olajban a hagymát. Megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot, a gombát, az áttört fokhagymát és a kakukkfüvet, majd fedő alatt, saját levében puhára pároljuk (10-15 perc). Csak a végén sózzuk, borsozzuk.
4. Beleforgatjuk a petrezselymet a palacsintamasszába. Egy közepes méretű serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal, a többit a masszához keverjük, és 8-12 palacsintát sütünk belőle. Vajjal/margarinnal kikenünk egy csinos tűzálló tálat. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Szűrőkanállal kiemeljük a gombát a levéből, lecsepegtetjük, arányosan elosztva a palacsinták közepére terítjük. Zsebkendőszerűen összehajtjuk őket, és a tálba fektetjük.
5. Elkeverjük a tejfölben a rizslisztet, a gomba levéhez adjuk, éppen csak sűrűsödésig forraljuk, és bevonjuk vele a palacsintákat. A sütőben átforrósítjuk (10 perc), végül paradicsommal, petrezselyemmel vagy kakukkfűlevélkékkel díszítjük, és azonnal tálaljuk.
Italajánlat:Félszáraz fehérbor vagy rozé
|
|
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: kapros tejfölös cukkini főzelék, tükörtojás.
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves, fasírozott pogácsa, ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Ragu leves, túrógombóc eperöntettel.
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldség leves, káposztás cvekedli.
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Öregtarhonya virslivel. képhez:
József finom ebédetek volt, mi is szeretjük.
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Alma leves, párizsi pulykamell, sült...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Palóc leves, túrós palacsinta.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Halfilé tárkonyos burgonyasalátával
Körtés mákos kocka
Cseresznyés- mogyorós kocka
Zselés-diós cseresznyetorta