Finomságok Konyhája: Bakonyi palacsinta

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12977 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12977 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12977 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12977 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Bakonyi palacsinta

10 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly Bakonyi
palacsinta Hozzávalók 4 személyre:
  • A palacsintához:
  • 2 dl tej
  • 3 tojás
  • 150 g finomliszt
  • szóda- vagy buborékos ásványvíz
  • 2 ek. olaj
  • A töltelékhez és a mártáshoz:
  • 400 g erdei és/vagy sampinyon gomba vegyesen
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 2-3 szál friss vagy 1/4 kk. szárított kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ek. olaj
  • 1 kk. pirospaprika
  • só, bors
  • 1 kk. vaj/margarin
  • 3 dl tejföl
  • 1 ek. rizsliszt

1. Először a palacsintamasszát készítjük el: elhabarjuk a tejben a tojásokat és 1 csipet sót, a liszthez keverjük, (ha túl sűrű, buborékos ásványvízzel vagy szódavízzel hígítjuk) lefedjük, és fél órát pihentetjük.

2. A töltelékhez a gombákat durva szövésű konyharahával megtisztítjuk: felületükről ledörzsöljük az avar- illetve földmaradványokat − hacsak nem föltétlenül szükséges, nem mossuk meg őket, mert gyorsan megszívják magukat vízzel, és oda az állaguk-aromájuk! −, majd felaprózzuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és elnegyedeljük. A zöldfűszereket leöblítjük, lerázzuk róluk a vizet, a petrezselyem leveleit lecsipkedjük, finomra vágjuk.

3. Megfonnyasztjuk az olajban a hagymát. Megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot, a gombát, az áttört fokhagymát és a kakukkfüvet, majd fedő alatt, saját levében puhára pároljuk (10-15 perc). Csak a végén sózzuk, borsozzuk.

4. Beleforgatjuk a petrezselymet a palacsintamasszába. Egy közepes méretű serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal, a többit a masszához keverjük, és 8-12 palacsintát sütünk belőle. Vajjal/margarinnal kikenünk egy csinos tűzálló tálat. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Szűrőkanállal kiemeljük a gombát a levéből, lecsepegtetjük, arányosan elosztva a palacsinták közepére terítjük. Zsebkendőszerűen összehajtjuk őket, és a tálba fektetjük.

5. Elkeverjük a tejfölben a rizslisztet, a gomba levéhez adjuk, éppen csak sűrűsödésig forraljuk, és bevonjuk vele a palacsintákat. A sütőben átforrósítjuk (10 perc), végül paradicsommal, petrezselyemmel vagy kakukkfűlevélkékkel díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Címkék: elŐÉtelek > meleg előételek http://www.lajosmari.hu/

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Domján Mária üzente 10 éve

Nagyon jól néz ki , és milyen finom lehet Köszönöm szépen a receptet

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Hmmm!
Érzem a számban az ízét, ez a palacsinta nagyon finomnak
tűnik a receptet olvasva.
Köszönöm szépen!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 20 perce a(z) Szavarin képhez:

Szavarin-002_2197257_1230_s

Éva köszönöm szépen! Még nem ettem ilyen sütit, de ...

szanto hajnalka írta 14 órája a(z) Ludlab tekercs! képhez:

Ludlab_tekercs_2124933_9332_s

Koszonom szepen Eva!!!!

szanto hajnalka írta 14 órája a(z) Ludlab tekercs! képhez:

Ludlab_tekercs_2124933_9332_s

Koszonom Annacskam a szep szavakat!Probalkozom ...

burger eva írta 19 órája a(z) Ludlab tekercs! képhez:

Ludlab_tekercs_2124933_9332_s

Nagyon jól néz ki !!!!

burger eva 19 órája új képet töltött fel:

Szavarin-002_2197257_1230_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:

Ludlab_tekercs_2124933_9332_s

Szia Hajnikám! Nézegettem a sütis galériádat, és a benne ...

Garáz József írta 2 napja a(z) Kelkáposzta főzelék csirkepörkölttelű képhez:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu_2197238_6436_s

Ez finom ebéd volt.

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu_2197238_6436_s

Garáz József írta 5 napja a(z) Barbe szószos csírkemel körettel. képhez:

Barbe_szoszos_csirkemel_korettel_2197124_7094_s

Anna! Köszönöm szépen. Az unokám keze munkája is...

Kőszeghy Anna írta 5 napja itt:

Szia Marcsikám! Hogy vagytok? Remélem, hogy jól! !! Régen jöttél a klubba! Várunk! Puszi.

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu