Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. Először a palacsintamasszát készítjük el: elhabarjuk a tejben a tojásokat és 1 csipet sót, a liszthez keverjük, (ha túl sűrű, buborékos ásványvízzel vagy szódavízzel hígítjuk) lefedjük, és fél órát pihentetjük.
2. A töltelékhez a gombákat durva szövésű konyharahával megtisztítjuk: felületükről ledörzsöljük az avar- illetve földmaradványokat − hacsak nem föltétlenül szükséges, nem mossuk meg őket, mert gyorsan megszívják magukat vízzel, és oda az állaguk-aromájuk! −, majd felaprózzuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és elnegyedeljük. A zöldfűszereket leöblítjük, lerázzuk róluk a vizet, a petrezselyem leveleit lecsipkedjük, finomra vágjuk.
3. Megfonnyasztjuk az olajban a hagymát. Megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot, a gombát, az áttört fokhagymát és a kakukkfüvet, majd fedő alatt, saját levében puhára pároljuk (10-15 perc). Csak a végén sózzuk, borsozzuk.
4. Beleforgatjuk a petrezselymet a palacsintamasszába. Egy közepes méretű serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal, a többit a masszához keverjük, és 8-12 palacsintát sütünk belőle. Vajjal/margarinnal kikenünk egy csinos tűzálló tálat. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Szűrőkanállal kiemeljük a gombát a levéből, lecsepegtetjük, arányosan elosztva a palacsinták közepére terítjük. Zsebkendőszerűen összehajtjuk őket, és a tálba fektetjük.
5. Elkeverjük a tejfölben a rizslisztet, a gomba levéhez adjuk, éppen csak sűrűsödésig forraljuk, és bevonjuk vele a palacsintákat. A sütőben átforrósítjuk (10 perc), végül paradicsommal, petrezselyemmel vagy kakukkfűlevélkékkel díszítjük, és azonnal tálaljuk.
Italajánlat:Félszáraz fehérbor vagy rozé
|
|
burger eva 2 napja új képet töltött fel:
Domján Mária 1 hete új képet töltött fel:
Domján Mária 1 hete új képet töltött fel:
Domján Mária 1 hete új képet töltött fel:
Domján Mária írta 1 hete a(z) Kelkáposzta főzelék csirkepörkölttelű képhez:
Nagyon gusztusos és finom ételt kaptunk Tőled Annám ...
Domján Mária írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Látom volt sok szílvátok sajnos Nekünk valamiért most nem...
Domján Mária írta 1 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:
A tortához gratulációm a Katának puszi
Domján Mária írta 1 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:
Józsikám igaz hogy már késve de annál Boldogab ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Halfilé tárkonyos burgonyasalátával
Körtés mákos kocka
Cseresznyés- mogyorós kocka
Zselés-diós cseresznyetorta