Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. A halakat szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni, majd fél órára bedörzsöljük citromlével.
2. A körethez a burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, meghámozzuk, és hagyjuk kihűlni.
A lilahagymát megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk, meghintjük egy kevés sóval és a tárkonyecettel. A zöldborsót (fagyos állapotban) 1-2 ek. vízzel puhára pároljuk, alaposan lecsepegtetjük.
2. Elkeverjük a majonézt a joghurttal, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, a hagymát levével együtt, a zöldborsót, és egyenesen belekarikázzuk a burgonyát. Utánasózzuk, frissen őrölt borssal illatosítjuk, végül csinos tálba szedjük.
4. A halakat szárazra töröljük, meghintjük sóval, borssal, aztán lisztbe forgatjuk, és 1 ujjnyi felforrósított olajban, mérsékelt tűzön mindkét oldalukat pirosra sütjük (6-8 perc).
5. Papírkendőre emelve felitatjuk róluk az olajat, fejüket, farkukat, gerincüket (ha vastag a bőrük, azt is) eltávolítjuk, azaz 4 filére bontjuk, majd lapos tálra fektetjük. Paradicsomkarikákkal, apróra vágott snidlinggel díszítjük, és a burgonyasaláta kíséretében tálaljuk. Hidegen is finom!
Tippek:Ha majonéz helyett egyszerűen (görög) joghurttal készítjük a burgonyasalátát, adagonként kb. 300 kalóriát takaríthatunk meg!
|
|
Kőszeghy Anna írta 21 perce a(z) Szavarin képhez:
Éva köszönöm szépen! Még nem ettem ilyen sütit, de ...
szanto hajnalka írta 14 órája a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Koszonom Annacskam a szep szavakat!Probalkozom ...
burger eva 19 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Szia Hajnikám! Nézegettem a sütis galériádat, és a benne ...
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 5 napja a(z) Barbe szószos csírkemel körettel. képhez:
Anna! Köszönöm szépen. Az unokám keze munkája is...
Kőszeghy Anna írta 5 napja itt:
Szia Marcsikám! Hogy vagytok? Remélem, hogy jól! !! Régen jöttél a klubba! Várunk! Puszi.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Bakonyi palacsinta
Körtés mákos kocka
Cseresznyés- mogyorós kocka
Zselés-diós cseresznyetorta