Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. Egy 25x35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítetjük 180 °C-ra. A lisztet, mákot és mandulát összekeverjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A vajat/margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a fahéjat, a reszelt citromhéjat (A), végül egyenként a tojássárgákat (B).
2. A tojásfehérjéket 1 csipet sóval felverjük, majd apránként beleszórjuk a kristálycukrot, és krémszerű, nem túl kemény habbá verjük. Egyharmadát fakanállal vagy kézi habverővel a tojásos krémhez keverjük, majd több részletben, felváltva, beledolgozzuk a maradék habot és a mákos keveréket úgy, hogy ez utóbbit mindig a hab tetejére szórjuk (C), végül a tepsibe simítjuk (D).
3. A körtéket megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk, magházukat eltávolítjuk (E), vékony gerezdekre szeljük, és sűrűn beszórjuk velük a tészta tetejét. Alsó rácsállásra helyezve 1 órán át sütjük (tűpróba!).
4. A baracklekvárt felforrósítjuk, szitakanálban áttörjük. Kivesszük a tepsit a sütőből, megkenjük az körte tetejét a baracklekvárral (F), és további 10 percre visszatesszük a sütőbe, hogy kissé megpiruljon-megszikkadjon. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt kb. 5x5 cm-es vagy nagyobb kockákra, tetszés szerinti szeletekre vágjuk, tetejét megszórjuk (vaníliás/fahéjas) porcukorral. Vaníliás desszertöntetet, borsodót kínálhatunk hozzá.
Változatok:Készíthetjük almával, mandula helyett pirított, darált mogyoróval vagy dióval is.
Megjegyzések:Sokáig elálló, finom kiadós sütemény, jól viseli a mélyhűtést is!
Italajánlat:Desszertbor, félédes pezsgő vagy kávé/tea
|
|
Domján Mária 12 órája új képet töltött fel:
Domján Mária 12 órája új képet töltött fel:
Domján Mária 12 órája új képet töltött fel:
Domján Mária 12 órája új képet töltött fel:
Domján Mária írta 12 órája a(z) Kapros karalábé húsgombóccal képhez:
Nagyon gusztusos finom az ételed Annám .Csak gratulálni...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Kapros karalábé húsgombóccal képhez:
Most főztem ilyen finomat először, de nem utoljára. Az új ...
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Domján Mária írta 2 napja a(z) Boldog Anyák napját képhez:
Köszönjük szépen Nagyon kedvesek vagytok puszi
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Bakonyi palacsinta
Halfilé tárkonyos burgonyasalátával
Cseresznyés- mogyorós kocka
Zselés-diós cseresznyetorta