Finomságok Konyhája: Körtés mákos kocka

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12965 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12965 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12965 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12965 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Körtés mákos kocka

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Az ókortól ismert és kedvelt körte az egyik legnemesebb gyümölcsünk, amely így őszidőben a legzamatosabb, kivált ha a jellegzetes aromájú idei mák és mandula a társasága. Kényeztetésül ne sajnáljunk mellőle egy kis borsodót...
Fotó: Hemző KárolyKörtés-mákos kockaHozzávalók kb 35 kockához:
  • 150 g finomliszt
  • 200 g darált mák
  • 200 g hámozott, darált mandula
  • 8 tojás
  • 250 g lágy vaj/margarin
  • 80 g porcukor + a szóráshoz
  • 1 tasak bourbon vaníliás cukor
  • 1/4-1/4 kk. őrölt fahéj és szegfűszeg
  • 1 biocitrom reszelt héja
  • 200 g kristálycukor
  • 1 kg körte
  • 100 g sárgabaracklekvár
A
B
C
D
E
F

 

1. Egy 25x35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítetjük 180 °C-ra. A lisztet, mákot és mandulát összekeverjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A vajat/margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a fahéjat, a reszelt citromhéjat (A), végül egyenként a tojássárgákat (B).

2. A tojásfehérjéket 1 csipet sóval felverjük, majd apránként beleszórjuk a kristálycukrot, és krémszerű, nem túl kemény habbá verjük. Egyharmadát fakanállal vagy kézi habverővel a tojásos krémhez keverjük, majd több részletben, felváltva, beledolgozzuk a maradék habot és a mákos keveréket úgy, hogy ez utóbbit mindig a hab tetejére szórjuk (C), végül a tepsibe simítjuk (D).

3. A körtéket megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk, magházukat eltávolítjuk (E), vékony gerezdekre szeljük, és sűrűn beszórjuk velük a tészta tetejét. Alsó rácsállásra helyezve 1 órán át sütjük (tűpróba!).

4. A baracklekvárt felforrósítjuk, szitakanálban áttörjük. Kivesszük a tepsit a sütőből, megkenjük az körte tetejét a baracklekvárral (F), és további 10 percre visszatesszük a sütőbe, hogy kissé megpiruljon-megszikkadjon. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt kb. 5x5 cm-es vagy nagyobb kockákra, tetszés szerinti szeletekre vágjuk, tetejét megszórjuk (vaníliás/fahéjas) porcukorral. Vaníliás desszertöntetet, borsodót kínálhatunk hozzá.

Változatok:

Készíthetjük almával, mandula helyett pirított, darált mogyoróval vagy dióval is.

Megjegyzések:

Sokáig elálló, finom kiadós sütemény, jól viseli a mélyhűtést is!

Italajánlat:

Desszertbor, félédes pezsgő vagy kávé/tea

Címkék: http://www.lajosmari.hu/

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Finom és kimondottan jól néz ki!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 órája új képet töltött fel:

Disznotoros_tal_2196614_2658_s

Kőszeghy Anna írta 3 órája a(z) Habcsok képhez:

Habcsok_2196263_2296_s

Éva ügyes vagy! Nagyon szépek lettek a habcsókjaid! Örülök, ...

burger eva írta 1 napja a(z) Habcsok képhez:

Habcsok_2196263_2296_s

Kösz az értékelést.

Domján Mária írta 3 napja a(z) Habcsok képhez:

Habcsok_2196263_2296_s

Finom egyszerű édességet készítettél Évikém puszika

burger eva 2 hete új képet töltött fel:

Habcsok_2196263_2296_s

Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 3 hete itt:

vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok

Kőszeghy Anna írta 4 hete itt:

Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu