Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. 100 g mogyorót megdarálunk, 50 g-ot darabosra vágunk. A darált mogyorót, a fahéjat, a szegfűszeget, a sütőport, a kakaót és a citrom reszelt héját belekeverjük a lisztbe.
2. Egy kb. 25x35 cm-es, mélyebb tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket 1 csipet sóval felverjük, majd 100 g apránként hozzáadott kristálycukorral kemény habbá verjük. A vajat/margarint habosra keverjük a maradék 100 g kristálycukorral és a vaníliás cukorral, majd az egyenként hozzáadott tojássárgákkal. Beleforgatjuk előbb a hab 1/3-át, aztán a lisztkeverékkel felváltva a maradékot, végül a citrom átszűrt levét és a rumot.
3. A masszát a tepsibe simítjuk, a széleken kissé felmagasítjuk (hogy ne púposodjon fel a közepe). Sűrűn megszórjuk a cseresznyével és a durvára vágott mogyoróval, középső bordamagasságon 1-1 és 1/4 órán át sütjük (tűpróba!).
4. A tepsiben hagyjuk kihűlni, aztán sütőpapírostul deszkára emeljük, kb. 5x5 cm-es kockákra vágjuk, és meghintjük porcukorral.
Változatok:
Meggyből, sárga- és őszibarackból is finom!
|
|
Kőszeghy Anna 3 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 órája a(z) Habcsok képhez:
Éva ügyes vagy! Nagyon szépek lettek a habcsókjaid! Örülök, ...
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 3 hete itt:
vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok
Kőszeghy Anna írta 4 hete itt:
Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Bakonyi palacsinta
Halfilé tárkonyos burgonyasalátával
Körtés mákos kocka
Zselés-diós cseresznyetorta