Finomságok Konyhája: Almás tejberizs kocka

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Almás tejberizs kocka

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Almás tejberizs kocka

(kb. 16 szelet)

Hozzávalók:
Tésztához:

1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét prémium
250 g lágy vaj vagy margarin
125 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 csipet só
5 tojás (közepes méretű)
175 g búzaliszt
25 g Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Krémhez:

400 g alma
500 ml tej
50 g porcukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma citrom
1 tasak Dr. Oetker Tejberizs vaníliaízű
3 levél Dr. Oetker Lapzselatin
300 ml hideg habtejszín
1 késhegynyi őrölt fahéj

Díszítéshez:

100 ml hideg habtejszín
Fél tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
1 alma
Friss citromfű levél

Előkészítés:

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, majd apróra vágjuk. A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás alapján megolvasztjuk. A sütőformát (22 x 30 cm) kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A vajat egy keverőedényben habosra keverjük. Fokozatosan hozzákeverjük a cukrot, a Bourbon vaníliás cukrot és a sót. A tojásokat egyenként fél percig a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a masszához keverjük. A lisztet a sütőporral és a keményítővel elkeverjük, és két részletben a masszához keverjük. Végül hozzákeverjük a megolvasztott tortabevonót. A tésztát az előkészített sütőformába öntjük, tetejét elsimítjuk, a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30-35 perc

A megsült tésztát sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen kettévágjuk, alját egy tálra helyezzük.
Az almát egy főzőedénybe tesszük, és kevés vízzel megdinszteljük, majd hagyjuk kihűlni. A tejberizst a tasakon lévő használati útmutató alapján elkészítjük a cukor és az aroma hozzáadásával. A lapzselatint a tasakon lévő használati útmutató alapján feloldjuk, majd a forró tejberizshez adjuk. Az egészet hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük. A tejszínhabot, a fahéjat, és a megdinsztelt almát a kihűlt tejberizshez keverjük. A krém felét a tészta alsó részén egyenletesen elsimítjuk, ráhelyezzük a felső tésztalapot, és a maradék krémet a tetején elsimítjuk. A süteményt 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítéshez a tejszínt kemény habbá verjük, a tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás alapján megolvasztjuk. Az almát megmossuk, magházát eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A sütemény tetejére tejszínhab rózsákat nyomunk, almaszeleteket teszünk, majd a megolvasztott tortabevonóval díszítjük. Tetszés citromfű levelekkel kísérve, kockákra vágva tálaljuk.

Címkék: http://www.oetker.hu/oetker_hu

Kapcsolódó hírek:

  Mézes krémes aszalt meggyel

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu