Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
(kb. 16 szelet)
Hozzávalók:
Tésztához:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét prémium
250 g lágy vaj vagy margarin
125 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 csipet só
5 tojás (közepes méretű)
175 g búzaliszt
25 g Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Krémhez:
400 g alma
500 ml tej
50 g porcukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma citrom
1 tasak Dr. Oetker Tejberizs vaníliaízű
3 levél Dr. Oetker Lapzselatin
300 ml hideg habtejszín
1 késhegynyi őrölt fahéj
Díszítéshez:
100 ml hideg habtejszín
Fél tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
1 alma
Friss citromfű levél
Előkészítés:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, majd apróra
vágjuk. A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás alapján
megolvasztjuk. A sütőformát (22 x 30 cm) kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt
előmelegítjük.
Elkészítés:
A vajat egy keverőedényben habosra keverjük. Fokozatosan hozzákeverjük a
cukrot, a Bourbon vaníliás cukrot és a sót. A tojásokat egyenként fél
percig a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a masszához keverjük. A
lisztet a sütőporral és a keményítővel elkeverjük, és két részletben a
masszához keverjük. Végül hozzákeverjük a megolvasztott tortabevonót. A
tésztát az előkészített sütőformába öntjük, tetejét elsimítjuk, a
sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30-35 perc
A megsült tésztát sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen kettévágjuk, alját egy tálra helyezzük.
Az almát egy főzőedénybe tesszük, és kevés vízzel megdinszteljük, majd
hagyjuk kihűlni. A tejberizst a tasakon lévő használati útmutató alapján
elkészítjük a cukor és az aroma hozzáadásával. A lapzselatint a tasakon
lévő használati útmutató alapján feloldjuk, majd a forró tejberizshez
adjuk. Az egészet hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük. A tejszínhabot, a fahéjat, és a
megdinsztelt almát a kihűlt tejberizshez keverjük. A krém felét a tészta
alsó részén egyenletesen elsimítjuk, ráhelyezzük a felső tésztalapot,
és a maradék krémet a tetején elsimítjuk. A süteményt 2 órára
hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítéshez a tejszínt kemény habbá verjük, a tortabevonót a tasakon
lévő használati utasítás alapján megolvasztjuk. Az almát megmossuk,
magházát eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A sütemény tetejére
tejszínhab rózsákat nyomunk, almaszeleteket teszünk, majd a
megolvasztott tortabevonóval díszítjük. Tetszés citromfű levelekkel
kísérve, kockákra vágva tálaljuk.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja itt:
Marcsikám hiányollak! Remélem jól vagy! Vigyázz magadra! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Ez az étel is egyszerű, hétköznapi, de mi nagyon ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
József köszönöm a hozzászólást! Mindig örülök,...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mai reggelink képhez:
József nagyon ügyes unokátok van! Dicséret neki.
Garáz József írta 1 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Anna Ezért is jó hogy még itt vagyunk egypáran, Mert...
Garáz József írta 1 napja a(z) Mai reggelink képhez:
Anna! Ez is finom. Nellike már ezt el szokta készíteni. Egy...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mai reggelink képhez:
Megkívántuk a tojásrántottát, amit ropogósra sütött Girlinger ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Örülök, hogy...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Mézes krémes aszalt meggyel