Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
(kb. 16 szelet)
Hozzávalók:
Töltelékhez:
1 üveg meggy befőtt (kb. 350 g)
2 tasak Dr. Oetker Prémium Puding Bourbon vaníliás
750 ml tej
80 g porcukor
250 ml tejszín
100 g étcsokoládé (70% kakaótartalom)
50 g darált mandula
Kelt tésztához:
350 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
50 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tojásfehérje (közepes méretű)
150 ml tejszín
75g lágy margarin
Ezenkívül:
1 tojássárgája (közepes méretű)
50 g szeletelt mandula
50 g étcsokoládé (70% kakaótartalom)
Előkészítés:
A tepsit (kb. 30 x 25 cm) kibéleljük sütőpapírral, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
A meggybefőttet jól lecsöpögtetjük. A pudingot a tasakon lévő használati
utasítás szerint, de csak 750 ml tejjel, a 250 ml tejszínnel és 80 g
cukorral elkészítjük, majd néhányszor átkeverve hagyjuk kihűlni.
A kelt tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy
keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai
robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb
fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg
helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.
A megkelt tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon hengerré formázzuk, 2
részre osztjuk. Az egyik adagot kinyújtjuk, az előkészített tepsibe
helyezzük, megszórjuk a darált mandulával, majd a meggy befőttet
egyenletesen elosztjuk rajta. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, a
tejszínes pudingkrém felével elkeverjük. A kétféle pudingkrémet
foltokban a tésztán elosztjuk.
A maradék tésztát kinyújtjuk, és beborítjuk vele a pudingréteget. A
tészta széleit óvatosan összenyomkodjuk. A sütemény tetejét
tojássárgájával megkenjük, a mandulaszeletekkel megszórjuk, és meleg
helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő. Végül a tepsit a sütő alsó
harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 35 perc
A maradék csokoládét lereszeljük, és a még meleg süteményt egyenletesen
megszórjuk vele. Majd egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!