Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az almákat megmossuk, elnegyedeljük, kicsumázzuk. Meghámozni nem kell! Vékonyan (2-3 mm) felszeleteljük, citromos vízbe tesszük, majd ebbe a vízbe teszünk ízlés szerint cukrot, és fahéjat, és a vaníliás cukrot. Feltesszük főni. Vigyázva főzzük, csak 3-4 percig, a forrástól számítva, hogy az almák puhák, formázhatók legyenek, de ne főjenek szét.
Amikor kész az alma, lecsepegtetve, egy tányérra kitesszük hűlni. A vajat vagy a margarint felolvasztjuk. A kiolvasztott leveles tésztát vékonyra elsodorjuk, megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk fahéjas porcukorral, majd derelyevágóval 3 cm széles csíkokra vágjuk. A tésztacsíkok ne legyenek szélesebbek, ezt már tapasztalatból tudom.
Sorba rakjuk az almaszeletekkel, és szorosan feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd előmelegített sütőben, szép pirosra sütjük. Amikor kisültek, még forrón átkenjük baracklekvárral, majd amikor már kihűlt gyengén porcukrozzuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!!
|
|
burger eva 4 napja új képet töltött fel:
Domján Mária 1 hete új képet töltött fel:
Domján Mária 1 hete új képet töltött fel:
Domján Mária 1 hete új képet töltött fel:
Domján Mária írta 1 hete a(z) Kelkáposzta főzelék csirkepörkölttelű képhez:
Nagyon gusztusos és finom ételt kaptunk Tőled Annám ...
Domján Mária írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Látom volt sok szílvátok sajnos Nekünk valamiért most nem...
Domján Mária írta 1 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:
A tortához gratulációm a Katának puszi
Domján Mária írta 1 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:
Józsikám igaz hogy már késve de annál Boldogab ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!