Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az almákat megmossuk, elnegyedeljük, kicsumázzuk. Meghámozni nem kell! Vékonyan (2-3 mm) felszeleteljük, citromos vízbe tesszük, majd ebbe a vízbe teszünk ízlés szerint cukrot, és fahéjat, és a vaníliás cukrot. Feltesszük főni. Vigyázva főzzük, csak 3-4 percig, a forrástól számítva, hogy az almák puhák, formázhatók legyenek, de ne főjenek szét.
Amikor kész az alma, lecsepegtetve, egy tányérra kitesszük hűlni. A vajat vagy a margarint felolvasztjuk. A kiolvasztott leveles tésztát vékonyra elsodorjuk, megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk fahéjas porcukorral, majd derelyevágóval 3 cm széles csíkokra vágjuk. A tésztacsíkok ne legyenek szélesebbek, ezt már tapasztalatból tudom.
Sorba rakjuk az almaszeletekkel, és szorosan feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd előmelegített sütőben, szép pirosra sütjük. Amikor kisültek, még forrón átkenjük baracklekvárral, majd amikor már kihűlt gyengén porcukrozzuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!!
|
|
Garáz József 15 órája új képet töltött fel:
Garáz József 15 órája új képet töltött fel:
Garáz József 15 órája új képet töltött fel:
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Vadlazac tejszínes gombamártással képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Remélem jól ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Eszerházy torta képhez:
Marcsi egyik tortád szebb, és finomabb, mint a másik! ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Oroszkrém torta képhez:
Marcsi finom és szép tortát hoztál! Gratulálok! Ki volt a ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Islerjeim képhez:
Hmm!-de finom lehetett az islered Marcsikám! Örömmel ...
Garáz József írta 5 napja a(z) Pacal sertéskörömmel főtt burgonya és csemege uborkával. képhez:
Marcsi!Köszönöm szépen.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!