Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Gombás mignon recept
Hozzávalók 4 személyre:
4 vékony szelet fehér kenyér,
120 g libamájkrém,
4 nagy fej gomba,
70 g/5 ek. vaj,
2 tk. növényi olaj,
4 db marhabúsfiié (steak),
kb. 2,5 cm vastag,
3-4 ek. madeira- vagy vörösbor,
125 ml marhahúslé,
vízitorma a díszítéshez.
Elkészítés:
A kenyeret a hússzeletekkel azonos nagyságúra vágjuk fel, lehetőleg kör alakúra. Ezután pirítsuk meg, majd kenjük meg a libamájkrémmel, és meleg tányéron tegyük félre. A gombafejeket vagdossuk be körbe. 25 g/l ek. vajat olvasszunk fel, és a gombát hirtelen süssük meg benne aranyszínűre. Tegyük ki egy tálra, és tartsuk melegen. Ugyanabban a serpenyőben olvasszunk fel újra 25 g/l ek. vajat az olajjal együtt. Amikor a vaj már barnulna, tegyük hozzá a húsfilét, és 6-8 percig süssük, egyszer fordítsuk meg. ízlésünk szerint süssük át, a félig sült hús nyomásra puha, a közepesen sült rugalmas tapintású, míg a teljesen átsült keményebb. A húst tegyük rá a kenyérszeletekre, tetejükre kerüljenek a gombafejek. A vörösbort 20-30 másodpercig forraljuk a serpenyőben. Adjuk hozzá a marhahúslét, és addig főzzük, amíg a háromnegyede elpárolog. Keverjük hozzá a megmaradt vajat, majd mindegyik gombára öntsünk belőle, és díszítsük vízitormával.
|
|
Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:
Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...
Kőszeghy Anna 23 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:
Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:
Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Csokikrémes szeletek képhez:
Barátnőm szép szeleteket hoztál! Nagyon finom lehetett! A...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Sertéspörkölt Nokedlival képhez:
Marcsikám nagyon gusztán néz ki, már régen volt nálunk, meg...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Minesztrone leves képhez:
Marcsi már többször szemeztem ezzel a levessel, de még nem ...
Domján Mária 3 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!