Finomságok Konyhája: Gyümölcsös alagút recept

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13001 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13001 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13001 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13001 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gyümölcsös alagút recept

12 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Gyümölcsös alagút recept

Hozzávalók:
1 csomag citrom ízű gyümölcskocsonya,
5 dl joghurt,
1 dl tej,
1 csomag zselatin,
4 ananászkarika (konzerv),
1 kivi,
4 db felezett őszibarack (konzerv),
10 dkg cukor,
2 csomag vaníliás cukor.

Elkészítés:

      Az őzgerincformát betesszük a hűtőbe, hogy megfelelő hőmérsékletű legyen. A gyümölcskocsonyát a felhasználási javaslat szerint elkészítjük, és amíg szobahőmérsékletre lehűl, a joghurtot cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, a gyümölcsöket tetszés szerint feldaraboljuk. A lehűlt kocsonyát tegyük hűtőbe, hogy kissé megsűrűsödjön, de mielőtt dermedni kezdene, néhány milliméter vastagon öntsük körbe az őzgerincforma falán, és hűtőben dermesszük meg. A darabolt gyümölcsöket fogpiszkálóra tűzzük, belemártjuk a maradék gyümölcskocsonyába, és a forma falához ragasztjuk. óvatosan körbeöntjük a maradék kocsonyával, és hűtőben dermesztjük. Amíg a gyümölccsel díszített kocsonya megszilárdul, felforralt tejben feloldjuk a zselatint, és a joghurthoz keverjük. A maradék gyümölcsöket feldarabolva beleforgatjuk, majd az egészet a formába öntjük. Hűtőszekrényben dermesztjük. Tálalás előtt az őzgerinc külső falát meleg vízbe mártjuk, annyi időre, amíg a gyümölcskocsonya elválik tőle. Hozzáillesztjük a tálalótálat, és ráfordítjuk az alagutat. Szeletelve kínáljuk.
Elkészítési idő: kb. 45 perc + dermesztés
Jó tanács: Készgyümölcskocsonya helyett a kompótok levéből és étkezési zselatinból is főzhetünk gyümölcskocsonyát. A konzerv gyümölcsöket másféle, házi készítési befőttel vagy friss gyümölcsökkel is helyettesíthetjük.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nekem is nagyon tetszik!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Zsuzsa és Marcsi.
Hát ,mindig tanul az ember!!!!!!!!!

Válasz

Domján Mária üzente 12 éve

Nagyon jól nézhet ki amikor elkészül
Megint tanultam egy újat az elkészítéséről.
Tetszik a recept, Köszönöm Editke

Válasz

rédli zsuzsanna üzente 12 éve

Köszönöm Editke! Ez nagyon jó recept,mert variálható!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Ősszibarack krémleves, tejszínes, sajtos-...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

József guszta ételt hoztál! Még nem ettem ilyent, de finom ...

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Hideg tejszínes őszibarack leves, majoránnás ...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Sajtos tejfölös sült csirkemell basmati rizzsel,...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Kolbászos és tojásos lecsó puha-friss ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldborsó leves, rántott karaj és rántott ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Paradicsomos káposzta, sült hús.

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gulyásleves, diós széles metélt...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Meggyes cseresznyés pite. képhez:

Meggyes_cseresznyes_pite_2198364_5922_s

József ügyesek vagytok mindhárman! Kívánom, hogy ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu