Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Gesztenyés-puncsos szelet
A tésztához: 6 tojás, 6 ek porcukor, 14 dkg darált dió, 6 ek liszt, fél cs sütőpor
A krémhez: 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, ½ dl rum, 25 dkg gesztenyemassza, 1 cs puncs ízű pudingpor (főzős), 3 dl tej
A mázhoz: 10 dkg tortabevonó csoki, 5 dkg vaj
A
tésztához a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, közben
hozzáadunk 6 kanál vizet. A darált diót, a lisztet és a sütőport
elvegyítjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és a lisztes
keverékkel felváltva óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába. A
masszát elfelezzük, sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben,
kb. 190 fokon 2 lapot sütünk belőle (kb. 7-8 perc!!!). A krémhez a
margarint a porcukorral és a rummal jól kikeverjük, majd kétfelé
vesszük. Az egyik felébe beledolgozzuk a gesztenyemasszát, ezt kenjük az
alsó lapra. A pudingot 3 dl tejben sűrűre főzünk. Ha kihűlt, a
margarinos krém másik feléhez adjuk. Rákenjük a gesztenyés krémre, és
lefedjük a másik lappal. A mázhoz a csokit gőz felett felolvasztjuk, és
belekeverünk 5 dkg vajat. A sütemény tetejére kenjük, amelyet a máz
szilárdulása után szeletekre vágva tálalunk.
|
|
Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:
Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...
Kőszeghy Anna 23 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:
Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:
Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Csokikrémes szeletek képhez:
Barátnőm szép szeleteket hoztál! Nagyon finom lehetett! A...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Sertéspörkölt Nokedlival képhez:
Marcsikám nagyon gusztán néz ki, már régen volt nálunk, meg...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Minesztrone leves képhez:
Marcsi már többször szemeztem ezzel a levessel, de még nem ...
Domján Mária 3 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!