Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Gesztenyés-puncsos szelet
A tésztához: 6 tojás, 6 ek porcukor, 14 dkg darált dió, 6 ek liszt, fél cs sütőpor
A krémhez: 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, ½ dl rum, 25 dkg gesztenyemassza, 1 cs puncs ízű pudingpor (főzős), 3 dl tej
A mázhoz: 10 dkg tortabevonó csoki, 5 dkg vaj
A
tésztához a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, közben
hozzáadunk 6 kanál vizet. A darált diót, a lisztet és a sütőport
elvegyítjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és a lisztes
keverékkel felváltva óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába. A
masszát elfelezzük, sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben,
kb. 190 fokon 2 lapot sütünk belőle (kb. 7-8 perc!!!). A krémhez a
margarint a porcukorral és a rummal jól kikeverjük, majd kétfelé
vesszük. Az egyik felébe beledolgozzuk a gesztenyemasszát, ezt kenjük az
alsó lapra. A pudingot 3 dl tejben sűrűre főzünk. Ha kihűlt, a
margarinos krém másik feléhez adjuk. Rákenjük a gesztenyés krémre, és
lefedjük a másik lappal. A mázhoz a csokit gőz felett felolvasztjuk, és
belekeverünk 5 dkg vajat. A sütemény tetejére kenjük, amelyet a máz
szilárdulása után szeletekre vágva tálalunk.
|
|
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...
Garáz József írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:
József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!