Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 10-12 darabhoz:
A tésztához:
15 dkg Rama margarin
15 dkg liszt
15 dkg porcukor
3 tojás
A krémhez:
8 tojásfehérje
25 dkg cukor
16 dkg vaníliás pudingpor
1 l tej
40 dkg magozott meggy + a díszítéshez
A margarint kihabosítjuk a porcukorral, és a tojásokat egyenként hozzáadva tovább habosítjuk, majd belekeverjük a lisztet. Papírral fedett tepsire kenjük a masszát, és 170 °C-os sütőben világosra sütjük. Kihűlés után lehúzzuk róla a papírt, majd visszarakjuk a tepsibe, és elkészítjük a krémet.
A pudingport a tej egy részével csomómentesre keverjük, a maradék tejet felforraljuk, és az elkevert pudingport hozzáadva besűrítjük, de nem vesszük le a lángról, hanem folyamatosan kevergetve tovább forrósítjuk néhány percig. Eközben a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd a forró pudingot nagyon gyorsan és alaposan hozzákeverjük. A magozott meggyet eloszlatjuk a tésztán, és ráöntjük a forró krémet. Legalább 3 órára a hűtőbe tesszük dermedni, majd kockákra vágjuk.
Elkészítés: 70 perc
Hűtés: 3 óra
Forrás: http://www.nlcafe.hu/gasztro/20100905/4_vendegvaro_sutirecept_keppel/
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!