Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Forgácsfánk
Hozzávalók:
1 egész tojás
2 tojássárgája
csipetnyi só
késhegynyi szódabikarbóna
liszt
Kevés lisztben elkeverem a szódabikarbónát és a sót, majd belerakom a tojásokat és összekeverem a liszttel. Még annyi lisztet adok hozzá apránként, hogy levestészta keménységű legyen. Sima tésztát gyúrok belőle, majd dió nagyságú gombócokra osztom. Egyenként nagyon vékonyra nyújtom. Minél vékonyabbra sikerül, annál jobb lesz. Ezután vagy csak csíkokat vágok bele, vagy csak egyet a közepébe, amin az egyik végét áthúzom, vagy kiszúrom valamilyen formára tetszés szerint. Felforrósítok annyi olajat, amennyiben úszni tud sülés közben, majd mindkét oldalán megsütöm. Nagyon gyorsan elkészül, és inkább világos legyen, mint barna, mert ízre a világos finomabb. A hőmérsékletet valamivel a maximum alá állítom be. Egyszerre csak keveset teszek az olajba, mert megnő.
Porcukorba vaníliáscukrot keverek és azonnal, még forrón, beleforgatom a kisült tésztát. Általában baracklekvárral esszük.
|
|
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: bazsalikomos paradicsom leves orzóval, ...
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 2 napja a(z) Gyümőlcs torta. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a nejem és az unokám nevében...
Kőszeghy Anna írta 3 napja itt:
Szia Marcsikám! Rég voltál itt! Hiányzol!Remélem jól vagytok! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Spárgás zöldségleves, mustáros ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Gyümőlcs torta. képhez:
József gratulálok ehhez a szép- finom és egészséges...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyás leves, citromos túrós palacsinta és ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Paradcsomszósz húsgombóccal. képhez:
József örülök, hogy jöttél! Finomakat hoztál!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Konyaktorta
Muzsikás szelethttp://www.sutigyar.hu/recept/muzsikas_szelet
Mézeskalács
Kati-süti