Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Forgácsfánk
Hozzávalók:
1 egész tojás
2 tojássárgája
csipetnyi só
késhegynyi szódabikarbóna
liszt
Kevés lisztben elkeverem a szódabikarbónát és a sót, majd belerakom a tojásokat és összekeverem a liszttel. Még annyi lisztet adok hozzá apránként, hogy levestészta keménységű legyen. Sima tésztát gyúrok belőle, majd dió nagyságú gombócokra osztom. Egyenként nagyon vékonyra nyújtom. Minél vékonyabbra sikerül, annál jobb lesz. Ezután vagy csak csíkokat vágok bele, vagy csak egyet a közepébe, amin az egyik végét áthúzom, vagy kiszúrom valamilyen formára tetszés szerint. Felforrósítok annyi olajat, amennyiben úszni tud sülés közben, majd mindkét oldalán megsütöm. Nagyon gyorsan elkészül, és inkább világos legyen, mint barna, mert ízre a világos finomabb. A hőmérsékletet valamivel a maximum alá állítom be. Egyszerre csak keveset teszek az olajba, mert megnő.
Porcukorba vaníliáscukrot keverek és azonnal, még forrón, beleforgatom a kisült tésztát. Általában baracklekvárral esszük.
|
|
Kőszeghy Anna írta 16 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...
burger eva 17 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 5 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Konyaktorta
Muzsikás szelethttp://www.sutigyar.hu/recept/muzsikas_szelet
Mézeskalács
Kati-süti