Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Öreg lebbencs
Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg liszt, 3 tojás. A leveshez: 30 dkg krumpli, 20 dkg vöröshagyma, 2 paprika, 2 paradicsom, 30 dkg szalonna, 2 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 1 teáskanál őrölt bors, só, 1 csokor petrezselyem- és zeller zöldje, 40 dkg lebbencs tészta.A tésztához a lisztet a felhabolt tojásokkal elkeverjük, és összegyúrjuk. Gyúródeszkán is kidolgozzuk, cipóalakot készítünk belőle. Fél órát pihentetjük, majd átgyúrjuk, és ezt legalább kétszer megismételjük. Utána lisztezzük, és kerekre nyújtjuk. Nem kell túl vékonyra sodorni. Nyújtófára tekerjük a tésztát, abroszra terítjük, és ott legalább egy napig száradni hagyjuk. Ekkor nagyobb darabokra törjük, és vászonzsákban tároljuk felhasználásig.
A leveshez a krumplit megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A szalonnát felkockázzuk, üvegesre pároljuk, beletesszük a lebbencstésztát, és pirosra pirítjuk. Rátesszük a kockákra vágott hagymát, összesütjük, majd a feldarabolt paprikát és paradicsomot is hozzáöntjük. Fűszerezzük őrölt paprikával, azonnal felöntjük vízzel, és hozzáadjuk a krumplit.
Ízlés szerint sózzuk, őrölt borssal megszórjuk, és beletesszük a petrezselyem-és zeller zöldjét. Amikor a krumpli megpuhult, az öreg lebbencsünk is elkészült.
Forrás: http://www.mo-ka.hu/izorzok/receptek_letavertes.html
|
|
Kőszeghy Anna írta 18 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
Gizike finom ebédetek, és vacsorátok volt! Mindegyiket ...
Fejér Gizella írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldségleves csirke hússal , szemesbab ...
Fejér Gizella írta 1 napja a(z) bordó bazsarózsa képhez:
Köszönöm Marcsi neked is a szép szavakat jól esik az ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: vargányás gombaleves, fokhagymás ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Tojásfasírt képhez:
Gizike köszönöm a hozzászólást! Kedves vagy! Neked is...
Domján Mária írta 1 napja a(z) Diós mákos bejgli képhez:
Évikém semmi nincsen késésben még van rá idő...
Domján Mária írta 1 napja a(z) Tojásfasírt képhez:
Köszönöm drága barátném ez ügyes munka és fincsi...
Domján Mária írta 1 napja a(z) bordó bazsarózsa képhez:
Én csak csodálni tudom Gizike a TE Mesteri munkáidat Puszi...
Domján Mária írta 1 napja a(z) Diós mákos bejgli képhez:
Köszönöm lányok ez még csak egy kis előzetesDe azért ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!