Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Lekváros-túrós gombóc
Hozzávalók: 50 dkg burgonya, csipetnyi só, 3 marék liszt, 1 tojás sárgája. A töltelékhez 3 púpos evőkanál szilvalekvár, 2-3 evőkanál túró. Az öntethez 10 dkg vaj, két dl tejföl. A gombócok tetejére 20 dkg túró.
A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, áttörjük, kevés sót, tojássárgáját, és lisztet morzsolunk hozzá. Összedolgozzuk annyi vízzel, amennyit felvesz. Addig gyúrjuk, amíg a kézről szépen leválik a tészta. Ekkor lisztezett gyúrótáblára borítjuk, és cipót formázunk belőle. Vékonyra elnyújtjuk, és négyzet alakú darabokra felvágjuk.
A szilvalekvárt néhány evőkanál áttört túróval összekeverjük, és kisebb halmokat teszünk minden egyes tészta közepébe. A négyzetek sarkait összecsípjük, és gombócokat formázunk belőlük. Lobogó forró, enyhén sós vízben kifőzzük. Amikor feljönnek a víz tetejére, akkor szűrőkanállal tálba szedjük.
A vajat megolvasztjuk, és a tejföllel összesütjük. Ezzel az öntettel locsoljuk meg a gombócokat. Túróval megszórva tálaljuk.
Forrás: http://www.mo-ka.hu/izorzok/receptek_kisnana.html
|
|
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:
Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:
Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Csokikrémes szeletek képhez:
Barátnőm szép szeleteket hoztál! Nagyon finom lehetett! A...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Sertéspörkölt Nokedlival képhez:
Marcsikám nagyon gusztán néz ki, már régen volt nálunk, meg...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Minesztrone leves képhez:
Marcsi már többször szemeztem ezzel a levessel, de még nem ...
Domján Mária 2 napja új képet töltött fel:
Domján Mária 2 napja új képet töltött fel:
Domján Mária 2 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!