Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Lekváros-túrós gombóc
Hozzávalók: 50 dkg burgonya, csipetnyi só, 3 marék liszt, 1 tojás sárgája. A töltelékhez 3 púpos evőkanál szilvalekvár, 2-3 evőkanál túró. Az öntethez 10 dkg vaj, két dl tejföl. A gombócok tetejére 20 dkg túró.A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, áttörjük, kevés sót, tojássárgáját, és lisztet morzsolunk hozzá. Összedolgozzuk annyi vízzel, amennyit felvesz. Addig gyúrjuk, amíg a kézről szépen leválik a tészta. Ekkor lisztezett gyúrótáblára borítjuk, és cipót formázunk belőle. Vékonyra elnyújtjuk, és négyzet alakú darabokra felvágjuk.
A szilvalekvárt néhány evőkanál áttört túróval összekeverjük, és kisebb halmokat teszünk minden egyes tészta közepébe. A négyzetek sarkait összecsípjük, és gombócokat formázunk belőlük. Lobogó forró, enyhén sós vízben kifőzzük. Amikor feljönnek a víz tetejére, akkor szűrőkanállal tálba szedjük.
A vajat megolvasztjuk, és a tejföllel összesütjük. Ezzel az öntettel locsoljuk meg a gombócokat. Túróval megszórva tálaljuk.
Forrás: http://www.mo-ka.hu/izorzok/receptek_kisnana.html
|
|
Kőszeghy Anna 1 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 1 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: zeller krémleves, pirított pulykamáj, ...
Fejér Gizella írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldpaszuj leves, savanyú káposztalében ...
Fejér Gizella írta 3 napja a(z) Narancsos kocka képhez:
Mind szuperek a sütemények és kivánatosak is azt hiszem a ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: bazsalikom krémleves, rizses hús, ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Narancsos kocka képhez:
Semmi baj Barátnőm! Inkább örülök, ha valaki ilyen szép és ...
burger eva írta 3 napja a(z) Káposztás és meggyesrétes képhez:
Csodásak a rétesek.A káposztás is édes ???Úgy ...
Domján Mária írta 3 napja a(z) Narancsos kocka képhez:
Annám elnézést kérek Tőled mert nem tudom hogyan került...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Narancsos kocka képhez:
Marcsi gratulálok ezekhez a szép kockákhoz! Szinte érzem...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!