Finomságok Konyhája: Padlizsánhalom

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2128 fő
  • Képek - 10924 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2464 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2128 fő
  • Képek - 10924 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2464 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2128 fő
  • Képek - 10924 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2464 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2128 fő
  • Képek - 10924 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2464 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
kb. 40 dkg padlizsán, 15 dkg sonka (vagy bármilyen füstölt hús), 10 dkg rizs, 1 fej vöröshagyma,
4 vékony szelet sajt, 1 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, 4 ek olaj, 1 ek liszt, 1 tk ételízesítő, vagy
1 húsleveskocka, őrölt bors, só.

A megmosott és lecsepegtetett rizst 1 ek olajon üvegesre pirítjuk, ezután térfogatának megfelelően
dupla mennyiségű forró vízzel felöntjük. Beleszórjuk az ételízesítőt, majd lefedve, kis lángon megpároljuk.
A már kész rizsbe óvatosan belekeverjük a megmosott, apróra vágott petrezselyemzöldet, és a további
felhasználásig lefedve hagyjuk állni.
Közben a padlizsánt megmossuk, szárát levágjuk, és héjastól 4 vastag karikára vágjuk.
Erősen megsózzuk mindkét oldalát, és 15 percig pihentetjük, addigra keserű levét kiengedi.
A sonkát és a vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, vagy ledaráljuk, és a rizzsel meg a tejföllel
összekeverjük. A megtörölgetett padlizsán mindkét felét lisztbe mártjuk, és a megmaradt olajon hirtelen,
erős lángon mindkét oldalát átsütjük.
A padlizsánkarikákat egy tepsiben egymás mellett elhelyezzük. A sonkás rizst elosztjuk rajtuk, végül
befedjük a 4 sajtszelettel.
A tepsit alufóliával letakarva, 20-25 percig közepes lángon sütjük, majd fedetlenül világosra pirítjuk.

Megjegyzés: előző napról maradt párolt rizzsel, vagy gyorsrizzsel is elkészíthetjük.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kőszeghy Anna üzente 4 éve

Nagyon örülök Alice! Köszönöm a visszajelzést!!!

Válasz

Ráduly Alice üzente 4 éve

Megcsináltam....nagyon finom lett....köszönöm areceptet....

Válasz

Domján Mária üzente 4 éve

Nagyonjó kis recept köszönöm szépen

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 7 órája a(z) Csicseriborsó fasírt képhez:

Csicseriborso_fasirt_2100273_7303_s

Zoltán köszönöm szépen a hozzászólást! Várom a ...

Kőszeghy Anna írta 7 órája a(z) 5 perces sütemény képhez:

5_perces_sutemeny_2100282_4305_s

Hűűű!-de finom lehetett! Nagyon guszta! Minden ...

Gulyás Zoltán írta 7 órája a(z) Csicseriborsó fasírt képhez:

Csicseriborso_fasirt_2100273_7303_s

Na ilyet sem találtam még más oldalakon sem....úgy látszik ...

Kőszeghy Anna írta 7 órája a(z) fehér liliom képhez:

Feher_liliom_2100065_7930_s

Gizike ehhez a képedhez csak gratulálni tudok!!! Csodás és ...

Gulyás Zoltán írta 7 órája a(z) Aromás zőldséges barnarizs képhez:

Aromas__zoldseges_barnarizs_2100281_9431_s

Szuper jó!

Kőszeghy Anna írta 7 órája a(z) Kinyilt a kaktuszom képhez:

Kinyilt_a_kaktuszom_2100285_1981_s

Nagyon szeretjük a kaktuszokat. Ez gyönyörűséges Marcsikám! ...

Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) Kajszibarackunk képhez:

Kajszibarackunk_2100284_3036_s

Marcsikám gratulálok ezekhez a csodálatos barackokhoz, és a ...

Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) lekvárfőzés kezdete képhez:

Lekvarfozes_kezdete_2100283_1429_s

Marcsikám gyönyörűek a lekvárjaid! Gratulálok! Nagyon...

Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) Csicseriborsó fasírt képhez:

Csicseriborso_fasirt_2100273_7303_s

Köszönöm szépen Marcsikám a hozzászólást! Nekünk nagyon ...

Domján Mária írta 8 órája a(z) 5 perces sütemény képhez:

5_perces_sutemeny_2100282_4305_s

Józsikám volt 5 percem gondoltam elkészítem az ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu