Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
kb. 40 dkg padlizsán, 15 dkg sonka (vagy bármilyen füstölt hús), 10 dkg rizs, 1 fej vöröshagyma,
4 vékony szelet sajt, 1 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, 4 ek olaj, 1 ek liszt, 1 tk ételízesítő, vagy
1 húsleveskocka, őrölt bors, só.
A megmosott és lecsepegtetett rizst 1 ek olajon üvegesre pirítjuk, ezután térfogatának megfelelően
dupla mennyiségű forró vízzel felöntjük. Beleszórjuk az ételízesítőt, majd lefedve, kis lángon megpároljuk.
A már kész rizsbe óvatosan belekeverjük a megmosott, apróra vágott petrezselyemzöldet, és a további
felhasználásig lefedve hagyjuk állni.
Közben a padlizsánt megmossuk, szárát levágjuk, és héjastól 4 vastag karikára vágjuk.
Erősen megsózzuk mindkét oldalát, és 15 percig pihentetjük, addigra keserű levét kiengedi.
A sonkát és a vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, vagy ledaráljuk, és a rizzsel meg a tejföllel
összekeverjük. A megtörölgetett padlizsán mindkét felét lisztbe mártjuk, és a megmaradt olajon hirtelen,
erős lángon mindkét oldalát átsütjük.
A padlizsánkarikákat egy tepsiben egymás mellett elhelyezzük. A sonkás rizst elosztjuk rajtuk, végül
befedjük a 4 sajtszelettel.
A tepsit alufóliával letakarva, 20-25 percig közepes lángon sütjük, majd fedetlenül világosra pirítjuk.
Megjegyzés: előző napról maradt párolt rizzsel, vagy gyorsrizzsel is elkészíthetjük.
|
|
Garáz József 4 órája új képet töltött fel:
Garáz József 4 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 22 órája a(z) Paradicsom szósz sülthús sülthurka és főttburgonya. képhez:
József finom ebédetek volt! Mindent szeretek, ami a ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldbab leves, egyben sült sertés fasírozott...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
Ez volt a mai ebédünk: Sertés húsleves csülökhússal ( nem ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!