Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
kb. 40 dkg padlizsán, 15 dkg sonka (vagy bármilyen füstölt hús), 10 dkg rizs, 1 fej vöröshagyma,
4 vékony szelet sajt, 1 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, 4 ek olaj, 1 ek liszt, 1 tk ételízesítő, vagy
1 húsleveskocka, őrölt bors, só.
A megmosott és lecsepegtetett rizst 1 ek olajon üvegesre pirítjuk, ezután térfogatának megfelelően
dupla mennyiségű forró vízzel felöntjük. Beleszórjuk az ételízesítőt, majd lefedve, kis lángon megpároljuk.
A már kész rizsbe óvatosan belekeverjük a megmosott, apróra vágott petrezselyemzöldet, és a további
felhasználásig lefedve hagyjuk állni.
Közben a padlizsánt megmossuk, szárát levágjuk, és héjastól 4 vastag karikára vágjuk.
Erősen megsózzuk mindkét oldalát, és 15 percig pihentetjük, addigra keserű levét kiengedi.
A sonkát és a vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, vagy ledaráljuk, és a rizzsel meg a tejföllel
összekeverjük. A megtörölgetett padlizsán mindkét felét lisztbe mártjuk, és a megmaradt olajon hirtelen,
erős lángon mindkét oldalát átsütjük.
A padlizsánkarikákat egy tepsiben egymás mellett elhelyezzük. A sonkás rizst elosztjuk rajtuk, végül
befedjük a 4 sajtszelettel.
A tepsit alufóliával letakarva, 20-25 percig közepes lángon sütjük, majd fedetlenül világosra pirítjuk.
Megjegyzés: előző napról maradt párolt rizzsel, vagy gyorsrizzsel is elkészíthetjük.
|
|
Kőszeghy Anna írta 16 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...
burger eva 16 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 5 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!