Finomságok Konyhája: Aranygaluska töltve

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Aranygaluska töltve

14 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Hozzávalók:

60 dkg liszt

3 db tojássárgája

kb. 10 dkg vaj

2 dkg élesztő

15 dkg cukor

tej

15 dkg sűrű baracklekvár

15 dkg cukros darált dió

Elkészítése:

A lisztből,3 tojássárgájából,5 dkg vajból,2 dkg élesztőből-melyet 1 dl tejben felfuttattunk és 15 dkg cukorból könnyű tésztát keverünk és lisztezett tálban,meleg helyen duplájára kelesztjük.

Azután lisztezett deszkára borítjuk,pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Mindegyik pogácsa közepére egy kiskanál barackízt teszünk és gömb alakúra formáljuk.

Kivajazott edénybe sorba rakjuk az olvasztott vajba mártott gömböket,a sorközeket cukros darált dióval szórjuk meg.

A formát csak félig töltjük meg,azután a tésztát újra ,kelni hagyjuk.

Mikor a tészta annyira megkelt,hogy az edényt kitölti,előmelegített sütőbe tesszük,lassú tűznél megsütjük.

Vaníliamártást vagy borhabot adhatunk hozzá.


Címkék: dió kelt lekvár tészta

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Köszönjük Editke a receptet, igyekszem majd elkészíteni!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Íme az ígért recept,ha van kedvetek hozzá és elnyerte tetszéseteket,akkor várom a képet róla.Edit.

Válasz

Domján Mária üzente 14 éve

Előbb -utóbb elkészítem.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu