Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Elkészítési idő: | 120 perc |
---|
Nehézség: | Könnyű |
---|
60 dkg liszt
3 dkg élesztő
2 db tojás sárgája
2 evőkanál olaj
1 csipet só
1 evőkanál cukor
tej ízlés szerint
5 dkg vaj
5 dkg margarin
3 evőkanál porcukor
3 evőkanál kakaópor
2 dkg zsír
2 dl vaníliás tej
Az élesztőt a cukros tejben megfuttatjuk, összedolgozzuk a liszttel, tojással, sóval, s annyi langyos tejjel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Kidolgozzuk, belegyúrjuk legvégül az olajat (ettől lesz foszlós).
Kétszeresre kelesztjük, majd ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk. Megöntözzük a fele vaj-margarin keverékkel, meghintjuk a kakaós porcukorral. Összesodorjuk, másfél ujjnyi szeletekre vágjuk.
Zsírozott tepsibe tesszük közel egymáshoz, megöntözzük a maradék vaj-margarin keverékkel. Hideg sütőbe tesszük, majd begyújtjuk a lángot, így a bemelegedésig meg is kel.
180-200 fokon szoktam sütni. Mikor majdnem kész a sütés - aranybarna, nem élesztős illatú, hanem kellemes süteményillatot áraszt -, meglocsoljuk a 2 dl vaníilliás tejjel és készre sütjük.
Ha nagyon süt a sütő felül, akkor le kell takarni alufóliával. Azért jó közel tenni egymáshoz, mert akkor összekelnek és nem lesz kemény széle, jó puha lesz mindenütt. Én közepes, magasfalú tepsibe szoktam tenni.
Édesszájú révén a töltelékbe dupla mennyisegű cukorral-kakaóval készítem. Gyakran megszórom még mandulával, darált dióval, mogyoróval, napraforgómaggal, mazsolával, vanílliás cukorral esetleg fahéjjal, amihez épp kedvem van.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Aranygaluska töltve
Csokoládés-mandulás őzgerinc
Meggyes-kakaós sütemény
Tésztában sült cukkinis rizes lecsó