Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
![]() |
Túrós-gyümölcsös rakott piskóta
Elkészítési idő: 45 perc + 1 nap hűtés
1 adag: 350 kcal
Hozzávalók:
35 dkg tehéntúró
30 db babapiskóta
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tej
10 dkg cukor
35 dkg erdei gyümölcs
1 dl szamócaszörp
2 tojás
1 csomag vaníliás pudingpor
porcukor és őrölt fahéj a díszítéshez
![]() |
Elkészítés:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukor harmadával meg
a vaníliás cukorral, és összedolgozzuk az áttört túróval. A tojások
fehérjét kemény habbá verjük a második harmad cukorral. A tejből a
szörppel (vagy 1 dl befőttlével), a maradék cukorral és a vaníliás
pudingporral sűrű krémet főzünk. A tűzről levéve - ha kihűlt � óvatosan
belekeverjük a tojáshabot és a túrót.
A piskótákkal kirakjuk egy tál alját. Beborítjuk annyi krémmel, hogy
eltakarja a piskótákat, majd megrakjuk a megmosott és lecsepegtetett
gyümölcsökkel. Addig rétegezzük, amíg tart a hozzávalókból. A végén a
tetejére krém kerül. Ha kihűlt, egy napra a hűtőszekrénybe tesszük
pihenni. Tálaláskor a tetejét megszórjuk fahéjas porcukorral, és
gyümölccsel díszítve kínáljuk.
|
|
Garáz József 20 órája új képet töltött fel:
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...
Kőszeghy Anna 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Pulyka nyak burgonyával. képhez:
József kedvemre való-finom ételt hoztál! Gratulálok!- ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 6 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves Anna4 sajnos nem igazán mondható az hogy jól ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: tejfölös karalábé leves, fokhagymás...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!