Finomságok Konyhája: Mandulás-mákos alagút

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Mandulás-mákos alagút

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók: 4 személyre

Tészta
- 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg finomliszt
- 7 dkg kristálycukor
- 1 tojás
- 1 csipet 
- 5 dkg mogyoró
- 10 dkg vaj
Töltelék
- 2,5 dl tej
- 25 dkg darált mák
- 5 dkg méz
- 20 dkg marcipánmassza
- 10 dkg kandírozott narancshéj
- 5 dkg mazsola
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 2 teáskanál szegfűszeg
- 5 dkg mandula
- 3 tojás
- 4 szelet kétszersült
- 2 evőkanál rum
- 4 evőkanál baracklekvár
- 5 dkg mandulaforgács
- 1 citrom reszelt héja

 

Tészta

A lisztet gyúródeszkára szitálom. Mélyedést nyomok a közepébe, beleteszem a cukrot, a sót, egy tojást, egy citrom reszelt héját és az őrölt mogyorót, majd összekeverem. A hideg vajat beleszeletelem a lisztes masszába, és gyors mozdulatokkal sima, gömbölyű tésztává gyúrom. 30 percig hűtőszekrényben pihentetem. A tészta kétharmadát vékonyra nyújtom, egy hosszúkás gyümölcskenyérformába fektetem. Beleöntöm a tölteléket, befedem a maradék tésztával, és a széleket gondosan összenyomkodom. 180 fokosra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm, majd a sütőből kivéve a formában hagyom kihűlni. A barackmázhoz a 4 evőkanál baracklekvárt 4 evőkanál vízzel felforralom. A formából kiborított sütit bekenem vele, majd megszórom mandulapehellyel.

Töltelék

A töltelékhez felforralom a tejet, majd leforrázom vele a darált mákot. Addig kevergetem, amíg a mák felszívja a folyadékot. Alaposan összekeverem a kockára vágott mandulamasszával (színezetlen, csokibevonat nélküli marcipán). Hozzáadom a mézet, a mazsolát, az apróra vágott citromhéjat, a reszelt citromhéjat, a szegfűszeget, a fahéjat és az őrölt mandulát. Apróra töröm a kétszersültet, majd a három tojással és a rummal együtt a mákhoz keverem.

Címkék: http://www.videkize.hu/mandulasmakos_alagut

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Sályi Tiborné Erzsike üzente 11 éve

Nagyon jól néz ki,és biztosan olyan finom is ! Kipróbálom! Köszönöm szépen!

Válasz

Domján Mária üzente 11 éve

Amint olvasom egyszerüés gyorsan elkészül Tetszik

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu