Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 15 szelethez
Az almatöltelékhez:
- 4 alma
- 200 g cukor
- 6 csillagánizs
- 60 g vaj
- 550 ml habtejszín
- 4 levél fehér zselatin
A tésztához:
- 4 közepes tojás
- 120 g cukor
- 1 csipet só
- 100 g liszt
- 20 g kakaópor
A bevonathoz:
- 5 csillagánizs
- 1 evőkanál aprított pisztácia
- 0,5 piros alma
- 1 evőkanál citromlé
A töltelékhez hámozd meg az almát, darabold fel, magozd ki és vágd fél centis darabokra. A cukrot egy serpenyőben karamellizáld, add hozzá a csillagánizst, a vajat és a tejszínt, keverd el alaposan. Ezután öntsd bele az almát, és főzd 3-4 percig, utána vedd le a tűzről. A tojásokat dolgozd össze 100 g cukorral és egy csipet sóval, majd kézi mixerrel verd habosra, szórd bele a lisztet és a kakaóport, és keverd át óvatosan, hogy a hab ne törjön össze. A tésztamasszát öntsd sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd előmelegített sütőben 200 °C-on, a második sínen süsd 10-12 percig.
Egy tiszta konyharuhát szórj meg porcukorral, majd borítsd rá a még meleg tortalapot, majd óvatosan fejtsd le róla a sütőpapírt, tekerd fel a konyharuhára a piskótatekercset, és így hagyd kihűlni. Az almatölteléket tedd egy szűrőbe, hogy a leve lecsöpögjön. A levet tedd egy kis lábasba, melegítsd fel. A zselatinlapokat áztasd hideg vízbe, hagyd, hogy megszívják magukat, majd tedd őket egy nagyobb edénybe. A még forró karamellszirupot öntsd a zselatinra, és keverd össze. A maradék habtejszínt verd fel, és apránként keverd a sziruphoz. A tortalapon helyezd el egyenletesen az almakockákat, öntsd rá a karamellás szirup 2/3-át, majd tekerd össze a roládot. A maradék karamellás tejszínt egy kanál hátoldalával kend a tekercsre. A karácsonyi fatörzset ezután tedd 3 órára a hűtőbe. Tálalás előtt vágd le a rolád két végét, majd szórd meg a pisztáciával, a fél almát darabold fel, locsold meg citromlével, hogy ne barnuljon meg, és ezzel díszítsd a fatörzset.
|
|
Garáz József írta 1 napja a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...
Garáz József írta 1 napja a(z) Fügesajt. képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Fügesajt. képhez:
József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Paradicsomos káposzta, főtt tojás.
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Paprikás krumpli Anna módra képhez:
Kolbász helyett virslivel és baconnal készítettem, nekünk ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!