Finomságok Konyhája: Karácsonyi fatörzs

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Karácsonyi fatörzs

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Hozzávalók 15 szelethez

Az almatöltelékhez:

- 4 alma
- 200 g cukor
- 6 csillagánizs
- 60 g vaj
- 550 ml habtejszín
- 4 levél fehér zselatin

A tésztához:

- 4 közepes tojás
- 120 g cukor
- 1 csipet só
- 100 g liszt
- 20 g kakaópor

A bevonathoz:

- 5 csillagánizs
- 1 evőkanál aprított pisztácia
- 0,5 piros alma
- 1 evőkanál citromlé


Thinkstock

A töltelékhez hámozd meg az almát, darabold fel, magozd ki és vágd fél centis darabokra. A cukrot egy serpenyőben karamellizáld, add hozzá a csillagánizst, a vajat és a tejszínt, keverd el alaposan. Ezután öntsd bele az almát, és főzd 3-4 percig, utána vedd le a tűzről. A tojásokat dolgozd össze 100 g cukorral és egy csipet sóval, majd kézi mixerrel verd habosra, szórd bele a lisztet és a kakaóport, és keverd át óvatosan, hogy a hab ne törjön össze. A tésztamasszát öntsd sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd előmelegített sütőben 200 °C-on, a második sínen süsd 10-12 percig.

Egy tiszta konyharuhát szórj meg porcukorral, majd borítsd rá a még meleg tortalapot, majd óvatosan fejtsd le róla a sütőpapírt, tekerd fel a konyharuhára a piskótatekercset, és így hagyd kihűlni. Az almatölteléket tedd egy szűrőbe, hogy a leve lecsöpögjön. A levet tedd egy kis lábasba, melegítsd fel. A zselatinlapokat áztasd hideg vízbe, hagyd, hogy megszívják magukat, majd tedd őket egy nagyobb edénybe. A még forró karamellszirupot öntsd a zselatinra, és keverd össze. A maradék habtejszínt verd fel, és apránként keverd a sziruphoz. A tortalapon helyezd el egyenletesen az almakockákat, öntsd rá a karamellás szirup 2/3-át, majd tekerd össze a roládot. A maradék karamellás tejszínt egy kanál hátoldalával kend a tekercsre. A karácsonyi fatörzset ezután tedd 3 órára a hűtőbe. Tálalás előtt vágd le a rolád két végét, majd szórd meg a pisztáciával, a fél almát darabold fel, locsold meg citromlével, hogy ne barnuljon meg, és ezzel díszítsd a fatörzset.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Ilike és Marika.
Gyönyörű ez a fatörzs!Szép napot kívánok:Edit.

Válasz

Szász ilucika üzente 12 éve

Nagyon mutatós és biztosan finom!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nahát nem is tudtam, hogy alma töltelékes fatörzs is van, de finom lehet!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu