Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Narancsos pulykamell csíkok
Mivel nagyon szeretek kínai kajáldákba járni, és egy wokk is elég régen porosodik már a konyhában, elhatároztam, hogy valami wokkos kínai kaját főzök. A sok recept közül szinte választani sem tudtam, hisz a hozzávalók rendszerint beszerezhetetlen különlegességek.
Ez a narancsos pulykamell, elég szimpatikus volt, hisz alig kellettek hozzá extrém hozzávalók!
Hozzávalók:
- 60 dkg pulykamell
- 5 narancs
- diónyi gyömbér
- arasznyi póréhagyma
- 2 közepes pritaminpaprika
- 1 kis chilipaprika (magja nem kell)
- olívaolaj, szójaszósz
valamint: só, bors, snidling/metélőhagyma
Elkészítése:
A pulykahúst csíkokra vágod, és szójaszósszal megöntözve hagyod pihenni kicsit. Ha addig áll, amíg a narancsot megpucolod, rendesen bepácolódik!:-) 1 narancs héját lereszeled, de csak a sárga részt, mert a fehér keserű, majd a levét kipréseled. A pritamin paprika húsát apró kockákra vágod. A gyömbért lereszeled és a póréhagymát felkarikázod. A chilipaprikát is apróra vágod, majd bemelegítésként kiszeded belőle a magokat. Ha még bírod szuflával, a maradék négy narancsot meghámozod, gerezdekre szeded, majd nagy ügyességgel megfosztod minden oldalán a fehér hártyától, és magjaitól. Közben érdemes relaxációs zenét hallgatni!:-)
A közepesen felmelegített wokk oldalára körbe kevés olívaolajat csorgatsz. A husit beleborítod az alján lévő szósszal együtt, majd fakanállal megforgatod párszor. Érdemes felkészülni előre mindenre, mert gyorsan kell dolgozni! Sózod, borsozod, és ha kell még lehet hozzá önteni egy kis szójaszószt. Ettől nagyon jó illata lesz! Amikor a hús már megpirult, hozzáöntöd a narancs levét, hozzáadod a chilipaprika piros húsát, a narancs héját, a gyömbért, és a pritaminpaprikát. |
|
A póréhagymát kicsit később adod hozzá, mert még képes lenne szétfőni. A narancs levét elfőzöd, míg egy kicsit besűrűsödik a szaftja. Hogy ez minél hamarabb bekövetkezzen, érdemes óvatosan megkeverni az összetevőket, és a wokk oldalára kihúzni őket. Így nagyobb felületen tud párologni a nedvesség. Ha lehúztad a tűzről, hozzáadod a megtisztított narancsokat, és melegen tálalod. Tetejére apróra vágott snidlinget szórsz díszítésnek. |
Ehhez az ételhez én
nem készítettem külön köretet, hisz a narancs mint gyümölcsköret
szerintem megteszi, és így talán még fogyókúrázók is nyugodtan
fogyaszthatják.
A chilit semmiképp se hagyjátok ki!
Forrás:
http://www.paplaszlo.com/narancsospulykamell.html
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!