Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Csirkemell vörösborecetben recept
Hozzávalók 4 személyre:
4 csirkemell kicsontozva és bőre nélkül, darabja 200 g legyen,
50 g/4 ek. sózatlan vaj,
frissen őrölt fekete bors,
8-12 mogyoróhagyma, félbevágva,
4 ek. vörösborecet,
2 gerezd fokhagyma, összezúzva,
4 ek. száraz fehérbor,
120 ml csirkehúslé,
1 ek. friss petrezselyem, apróra vágva,
zöldsaláta a tálaláshoz.
Elkészítés:
Éles konyhakéssel vágjuk félbe á csirkemellet, hogy 8 egyforma darabot kapjunk. A vaj felét nagyobb serpenyőben olvasszuk fel közepes lángon. Tegyük bele a csirkehúst, és 3-5 percig süssük, hogy aranybarna legyen. Egyszer fordítsuk meg közben, és borsozzuk. Adjuk hozzá a mogyoróhagymát, fedjük le, és alacsony lángon 5-7 percig dobva-rázva pirítsuk, néha kevergessük meg. A csirkedarabokat tegyük ki egy tányérra. A serpenyőbe tegyük bele az ecetet, és gyakori kevergetés mellett egy percig melegítsük, amíg majdnem minden folyadék elpárolog. Adjuk hozzá a fokhagymát, a bort és a húslét, és keverjük össze. A csirkét tegyük vissza a serpenyőbe (ha közben kifolyt a leve, azt is). Fedjük le, és 2-3 percig pároljuk, hogy a csirkehús megpuhuljon, és ha beleszúrunk, tiszta lé folyjon ki belőle. Tálaláshoz rakjuk ki a hagymát és a csirkemellet, takarjuk le, nehogy kihűljön. Erősebb lángon hirtelen forraljuk fel a serpenyőben maradt lét, hogy körülbelül a fele elpárologjon. Vegyük le a tűzről, és fokozatosan keverjük bele a megmaradt vajat, amitől a szósz besűrűsödik és üveges lesz. Keverjük még hozzá a petrezselymet is, majd ezzel öntsük le a csirkemellet. Tálaláskor zöldsalátával díszítsük.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja itt:
Marcsikám hiányollak! Remélem jól vagy! Vigyázz magadra! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Ez az étel is egyszerű, hétköznapi, de mi nagyon ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
József köszönöm a hozzászólást! Mindig örülök,...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mai reggelink képhez:
József nagyon ügyes unokátok van! Dicséret neki.
Garáz József írta 1 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Anna Ezért is jó hogy még itt vagyunk egypáran, Mert...
Garáz József írta 1 napja a(z) Mai reggelink képhez:
Anna! Ez is finom. Nellike már ezt el szokta készíteni. Egy...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mai reggelink képhez:
Megkívántuk a tojásrántottát, amit ropogósra sütött Girlinger ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Örülök, hogy...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!