Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Aprósütemények – mennyei édes falatkák. Van közöttük olyan, amit azonnal „meg kell enni”, de van, ami dobozba téve napokig eltartható. Némelyik jól mutat a karácsonyfára akasztva, vagy celofánban, díszes szalaggal átkötve szép ajándék lehet.
Két dolog közös bennük: mindegyiket könnyű elkészíteni, és biztos helyre kell elrejteni a család elől, hogy ünnepek előtt nehogy „lába keljen”.
Diós rácsos linzer
Hozzávalók:
30 dkg sütőmargarin, 30 dkg liszt, 30 dkg darált dió, 30 dkg cukor, 1 db egész tojás, 1 db tojássárgája, 25 dkg baracklekvár
Elkészítés:
A puha margarint habosra keverjük a tojással. Hozzáadjuk a diót, a
cukrot és a végén a lisztet. Összegyúrjuk, majd a tésztát elfelezzük.
Az egyik tésztát a tepsi méretének megfelelő nagyságúra nyújtjuk,
és azonnal a vajjal kikent tepsibe fektetjük és lekvárral megkenjünk. A
másik tésztát is kinyújtjuk és a 1 cm-es csíkokra vágjuk. A csíkokat
rácsszerűen a lekváros tészta tetejére fektetjük. A tojássárgáját felhabosítjuk, bekenjük vele a tésztarácsot és 225 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
Hókifli
Hozzávalók:
40 dkg tejcsokoládé tortabevonó, 12 dkg étcsokoládé tortabevonó, 60 ml
tejszín, 2 teáskanál mézes sütemény fűszerkeverék, 7 dkg vaj, 40 dkg
marcipánmassza
Elkészítés:
10-10 dkg tej- és étcsokoládé tortabevonót apró kockákra vágunk. A tejszínt a mézes sütemény fűszerkeverékkel felforraljuk, kis lángon felolvasztjuk benne a vajat és a feldarabolt csokoládékat. A masszát a hűtőbe tesszük, és 4 órát pihentetjük. A marcipánt kb. 4 mm vastagra kinyújtjuk, 2,5 x 2,5 cm-es négyzetekre vágjuk, és tálcára rakosgatjuk.
A lehűlt csokoládékrémet kézi robotgéppel felverjük, és kiskanál segítségével (vagy habzsákkal) 1-1 halmot rakunk a marcipánszeletek közepére, majd hidegre tesszük.
A maradék tortabevonó csokoládékat a csomagolásukon olvasható utasítás
szerint külön-külön felolvasztjuk. A tejcsokoládéssal bevonjuk a
halmokat, az étcsokoládét pedig ízlésesen ráfolyatjuk és hagyjuk
megszáradni.
Mogyorós trüffel
Hozzávalók:
20 dkg tejcsokoládé, 4 cl tejszín, 3 cl ír krémlikőr, 22 szem hántolt török mogyoró; a bevonathoz: 88%-os étcsokoládé
Elkészítés:
A tejcsokoládét egy tálba tesszük, megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a
tejszínt, és alaposan elkeverjük vele. Ezután a krémlikőrt is
belekeverjük, majd 30 percre mélyhűtőbe tesszük.
Ha megkötött, kiskanállal apró darabokat szaggatunk belőle. A darabkákba
belenyomkodunk egy szem török mogyorót, majd golyócskát formázunk
belőle. (Lényeges, hogy a golyók aprók legyenek, mert a nagy trüffelek tömények lehetnek.) A golyókat zsírpapírra tesszük, majd kb. 10 percre a mélyhűtőbe rakjuk.
Közben az étcsokoládét egy tálban felolvasztjuk. Ha a golyócskák megkötöttek, tegyünk kevés étcsokoládét a tenyerünkbe, és egyenként forgassuk át benne a golyókat. Ezután mehetnek vissza a zsírpapírra, majd újabb 10 percre a fagyasztóba.
Ha megkeményedett rajtuk a csokoládé, még egyszer megismételjük a csokiban megforgatást,
és újabb 10 percre a hűtőbe tesszük őket. A kész trüffel golyókat
lehetőleg pár órán át érleljük a hűtőben, de behűtve akár azonnal
kínálhatjuk.
Gesztenyeszív
Hozzávalók:
2 csomag gesztenyemassza, 10 dkg sütőmargarin, 8 db babapiskóta
ledarálva, 1 csomag vaníliás cukor, ízlés szerint kristálycukor kevés
vízben felolvasztva, kevés rum; csokoládé
Elkészítés:
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, téglalap alakúra nyújtjuk, és 18
egyforma darabra vágjuk. Egy gesztenye lapocskákat egyenként egy kis
szív alakú süteményformába formába nyomkodjuk, és óvatosan kiborítjuk. A
kis szívek háromnegyed részét olvasztott csokiba mártjuk és hűtőbe téve
hagyjuk rajta megszilárdulni.
|
|
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyás leves, grízes tészta sárgabarack ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
József köszönöm szépen a hozzászólást!
Garáz József írta 3 napja a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Anna Az unokám a brokkolit szereti Így nálunk is volt már ...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Mostanában sok brokkolis ételt készítek, mert nagyon ...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Paradicsom leves, pirított kenyérkockával, ...
Kőszeghy Anna 6 napja új képet töltött fel:
szanto hajnalka írta 1 hete a(z) Szavarin képhez:
Nagyon fincsi ez a suti!Meg nem keszitetem de mar ra ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Szavarin képhez:
Éva köszönöm szépen! Még nem ettem ilyen sütit, de ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!