Finomságok Konyhája: A 7 legjobb aprósütemény

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

A 7 legjobb aprósütemény

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

A 7 legjobb karácsonyi aprósütemény
2009. december 13.
Ki tudna ellenállni egy apró falatkának, egy pici süteménynek, egy édes kísértésnek, amit éppen most varázsolt elő a sütőből?! Nem is kell, hiszen advent és karácsony nem a fogyókúra ideje…

Aprósütemények – mennyei édes falatkák. Van közöttük olyan, amit azonnal „meg kell enni”, de van, ami dobozba téve napokig eltartható. Némelyik jól mutat a karácsonyfára akasztva, vagy celofánban, díszes szalaggal átkötve szép ajándék lehet.
Két dolog közös bennük: mindegyiket könnyű elkészíteni, és biztos helyre kell elrejteni a család elől, hogy ünnepek előtt nehogy „lába keljen”.

Diós rácsos linzer

Hozzávalók:
30 dkg sütőmargarin, 30 dkg liszt, 30 dkg darált dió, 30 dkg cukor, 1 db egész tojás, 1 db tojássárgája, 25 dkg baracklekvár


Elkészítés:
A puha margarint habosra keverjük a tojással. Hozzáadjuk a diót, a cukrot és a végén a lisztet. Összegyúrjuk, majd a tésztát elfelezzük.
Az egyik tésztát a tepsi méretének megfelelő nagyságúra nyújtjuk, és azonnal a vajjal kikent tepsibe fektetjük és lekvárral megkenjünk. A másik tésztát is kinyújtjuk és a 1 cm-es csíkokra vágjuk. A csíkokat rácsszerűen a lekváros tészta tetejére fektetjük. A tojássárgáját felhabosítjuk, bekenjük vele a tésztarácsot és 225 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

Hirdetés



Hókifli

Hozzávalók:
25 dkg liszt, 20 dkg darált mandula, 12,5 dkg cukor, 2 tojássárgája, 20 dkg vaj, 10 dkg vaníliás porcukor


Elkészítés:
A lisztet a mandulával és egy csipet sóval összekeverjük. A közepébe mélyedést nyomunk, beleszórjuk a cukrot, a tojássárgáját, és apróbb darabokban a vajat. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, cipóvá formázzuk, és fóliába csomagolva kb. 45 percre a hűtőbe tesszük.
A tésztából kb. 2 cm átmérőjű rudakat formázunk, és 1 cm vastagon felszeleteljük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy tepsit sütőpapírral kibérelünk. A tésztadarabokból kifliket sodrunk, a tepsire rakosgatjuk és a sütőbe tolva 12-15 percig sütjük.
Közben a vaníliás porcukrot tányérra szórjuk, és megforgatjuk benne a még meleg kifliket. (kb. 50 db lesz belőle)

Márványlapocskák

Hozzávalók:
12 dkg sütőmargarin, 7 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojássárgája, 22 dkg liszt, 2 evőkanál kakaópor


Elkészítés:
A puha margarint a cukorral, a vaníliás cukorral és a két tojássárgájával elkeverjük, majd a lisztet is apránként hozzáadva az egészből sima tésztát gyúrunk. A tésztát elfelezzük és az egyikbe (külön edényben) beledolgozzuk a kakaóport. A két fajta tésztát lazán összekeverjük, és egy kb. 3,5 centiméter átmérőjű rudat formázunk belőle. A rudat fóliába tekerjük, és hűtőszekrényben 1 óra hosszat pihentetjük.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztarúdból 3 mm vastagságú szeleteket vágunk, amiket sütőpapírral bélelt tepsiben 10-12 percig sütünk. (kb. 40 darab lesz belőle)


Banános csokis csók

Hozzávalók:
312 ml liszt, 125 ml durvára vágott dió, 5 ml sütőpor, 1 db érett banán, 2 ml só, 1 db tojás, 8 dkg sütőmargarin megolvasztva, 80 ml kristálycukor, 80 ml barna cukor, 5 ml vanília, 250 ml csokitörmelék (ét- és tejcsokoládé vegyesen)


Elkészítés:
A margarint, a tojással és a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk az összetört banánt és a vaníliát. A többi száraz hozzávalót is összekeverjük, majd beleforgatjuk a margarinos keverékbe.
A tésztából vajjal enyhén kikent sütőlapra távol egymástól kis gombóckákat kanalazunk és 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A sütőlapról levesszük és ha kicsit megszilárdult (kihűlt), dobozba rakjuk. Sokáig eláll.


Házi praliné

Hozzávalók:
40 dkg tejcsokoládé tortabevonó, 12 dkg étcsokoládé tortabevonó, 60 ml tejszín, 2 teáskanál mézes sütemény fűszerkeverék, 7 dkg vaj, 40 dkg marcipánmassza


Elkészítés:
10-10 dkg tej- és étcsokoládé tortabevonót apró kockákra vágunk. A tejszínt a mézes sütemény fűszerkeverékkel felforraljuk, kis lángon felolvasztjuk benne a vajat és a feldarabolt csokoládékat. A masszát a hűtőbe tesszük, és 4 órát pihentetjük. A marcipánt kb. 4 mm vastagra kinyújtjuk, 2,5 x 2,5 cm-es négyzetekre vágjuk, és tálcára rakosgatjuk.

A lehűlt csokoládékrémet kézi robotgéppel felverjük, és kiskanál segítségével (vagy habzsákkal) 1-1 halmot rakunk a marcipánszeletek közepére, majd hidegre tesszük.
A maradék tortabevonó csokoládékat a csomagolásukon olvasható utasítás szerint külön-külön felolvasztjuk. A tejcsokoládéssal bevonjuk a halmokat, az étcsokoládét pedig ízlésesen ráfolyatjuk és hagyjuk megszáradni.


Mogyorós trüffel

Hozzávalók:
20 dkg tejcsokoládé, 4 cl tejszín, 3 cl ír krémlikőr, 22 szem hántolt török mogyoró; a bevonathoz: 88%-os étcsokoládé


Elkészítés:
A tejcsokoládét egy tálba tesszük, megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, és alaposan elkeverjük vele. Ezután a krémlikőrt is belekeverjük, majd 30 percre mélyhűtőbe tesszük.

Ha megkötött, kiskanállal apró darabokat szaggatunk belőle. A darabkákba belenyomkodunk egy szem török mogyorót, majd golyócskát formázunk belőle. (Lényeges, hogy a golyók aprók legyenek, mert a nagy trüffelek tömények lehetnek.) A golyókat zsírpapírra tesszük, majd kb. 10 percre a mélyhűtőbe rakjuk.

Közben az étcsokoládét egy tálban felolvasztjuk. Ha a golyócskák megkötöttek, tegyünk kevés étcsokoládét a tenyerünkbe, és egyenként forgassuk át benne a golyókat. Ezután mehetnek vissza a zsírpapírra, majd újabb 10 percre a fagyasztóba.
Ha megkeményedett rajtuk a csokoládé, még egyszer megismételjük a csokiban megforgatást, és újabb 10 percre a hűtőbe tesszük őket. A kész trüffel golyókat lehetőleg pár órán át érleljük a hűtőben, de behűtve akár azonnal kínálhatjuk.


Gesztenyeszív

Hozzávalók:
2 csomag gesztenyemassza, 10 dkg sütőmargarin, 8 db babapiskóta ledarálva, 1 csomag vaníliás cukor, ízlés szerint kristálycukor kevés vízben felolvasztva, kevés rum; csokoládé

Elkészítés:
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, téglalap alakúra nyújtjuk, és 18 egyforma darabra vágjuk. Egy gesztenye lapocskákat egyenként egy kis szív alakú süteményformába formába nyomkodjuk, és óvatosan kiborítjuk. A kis szívek háromnegyed részét olvasztott csokiba mártjuk és hűtőbe téve hagyjuk rajta megszilárdulni.

Címkék: http://www.kiskegyed.hu/kiskegyedkonyhaja/receptek/karacsonyi-aprosutemenyek-nem-csak-aprosagoknak-100477.html

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 13 órája a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Vadlazac tejszínes gombamártással képhez:

Vadlazac_tejszines_gombamartassal_2194939_5723_s

Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Remélem jól ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu