Finomságok Konyhája: Amur raguleves

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Amur raguleves

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Amur raguleves


2006. március 02.

Amur ragulevesHozzávalók
1 kg amur
1 fej vöröshagyma
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 szelet zeller
1 csokor petrezselyem
1 citrom
1 babérlevél
2 dkg margarin
2 evőkanál liszt
1 dl tejszín
2 tojássárgája

Elkészítés
Az amurt megtisztítjuk, megmossuk, kifilézzük. A filéket kb. 1,5 x 1,5 cm-es kockákra vágjuk, megsózzuk, és felhasználásig hűtőbe tesszük.
A hagymát, a zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, és apró kocára vágjuk. A petrezselymet megmossuk, és felaprítjuk. A citrom levét kifacsarjuk.

A hal csontjából, a fejből, uszonyokból kb. 1 l vízzel, sóval, borssal, a babérlevéllel alaplevet főzünk.
Fazékban felolvasztjuk a margarint, belekeverjük a zöldségeket, és félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a halhúst, a petrezselymet, sóval, borssal ízesítjük, megszórjuk a liszttel, lazán összekeverjük, és rászűrjük a hal alaplevet. Lefedve, lassú tűzön kb. 20 percig főzzük, citromlével ízesítjük. Levesszük a levet a tűzről. A tejszínt kikeverjük a tojássárgával, és tálalás előtt ezzel sűrítjük a levest. Tovább forralni már nem szabad!

Címkék: http://www.twisterhorgaszbolt.hu/receptek.php?id=24

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Finom lehet,köszönöm.Puszi:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kellemes ízű hal étel!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Vadlazac tejszínes gombamártással képhez:

Vadlazac_tejszines_gombamartassal_2194939_5723_s

Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Remélem jól ...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Eszerházy torta képhez:

Eszerhazy_torta_2194965_2733_s

Marcsi egyik tortád szebb, és finomabb, mint a másik! ...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Oroszkrém torta képhez:

Oroszkrem_torta-002_2194964_5426_s

Marcsi finom és szép tortát hoztál! Gratulálok! Ki volt a ...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Islerjeim képhez:

Islerjeim_2194963_5784_s

Hmm!-de finom lehetett az islered Marcsikám! Örömmel ...

Garáz József írta 6 napja a(z) Pacal sertéskörömmel főtt burgonya és csemege uborkával. képhez:

Pacal_serteskorommel_fott_burgonya_es_csemege_uborkaval_2194824_1449_s

Marcsi!Köszönöm szépen.

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu