Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
2006. március 02.Hozzávalók
1 kg amur
1 fej vöröshagyma
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 szelet zeller
1 csokor petrezselyem
1 citrom
1 babérlevél
2 dkg margarin
2 evőkanál liszt
1 dl tejszín
2 tojássárgája
Elkészítés
Az
amurt megtisztítjuk, megmossuk, kifilézzük. A filéket kb. 1,5 x 1,5
cm-es kockákra vágjuk, megsózzuk, és felhasználásig hűtőbe tesszük.
A hagymát, a zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, és apró kocára
vágjuk. A petrezselymet megmossuk, és felaprítjuk. A citrom levét
kifacsarjuk.
A hal csontjából, a fejből, uszonyokból kb. 1 l vízzel, sóval, borssal, a babérlevéllel alaplevet főzünk.
Fazékban felolvasztjuk a margarint, belekeverjük a zöldségeket, és
félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a halhúst, a petrezselymet, sóval,
borssal ízesítjük, megszórjuk a liszttel, lazán összekeverjük, és
rászűrjük a hal alaplevet. Lefedve, lassú tűzön kb. 20 percig főzzük,
citromlével ízesítjük. Levesszük a levet a tűzről. A tejszínt kikeverjük
a tojássárgával, és tálalás előtt ezzel sűrítjük a levest. Tovább
forralni már nem szabad!
|
|
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Paprikás krumpli Anna módra képhez:
Kolbász helyett virslivel és baconnal készítettem, nekünk ...
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Hajnali palacsintáim képhez:
A mai napra 40 fokhoz közeli kánikulát jósoltak a ...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:
Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:
Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:
Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.
Garáz József írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!