Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Diós grízes szelet
Hozzávalók:
a tésztához: 5 tojás, 10 evőkanál víz, 15 dkg cukor,20 dkg liszt, 10 dkg
darált dió; a krémhez: 5 dl tej, 5 púpozott evőkanál gríz, 20 dkg
cukor,25 dkg vaj,10 dkg dió; a tetejére: csokimáz
Elkészítés:
A tésztához a cukrot a tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a
vizet és a felvert tojásfehérje felét, beleforgatjuk a lisztet és a
diót, végül a megmaradt fehérjét is óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral
kibélelt tepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük.
A krémhez a tejjel megfőzzük a grízt, kihűlésig kevergetjük, majd hozzáadjuk a cukorral kikevert vajat és a diót.
A krémet rákenjük a tésztalapra, végül a tetejére csokimázat kenünk, és hűtőbe tesszük. 1 óra hűtés után már fogyasztható.
|
|
Kőszeghy Anna írta 14 órája a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Mostanában sok brokkolis ételt készítek, mert nagyon ...
Kőszeghy Anna 14 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Paradicsom leves, pirított kenyérkockával, ...
Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:
szanto hajnalka írta 4 napja a(z) Szavarin képhez:
Nagyon fincsi ez a suti!Meg nem keszitetem de mar ra ...
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Szavarin képhez:
Éva köszönöm szépen! Még nem ettem ilyen sütit, de ...
szanto hajnalka írta 5 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Koszonom Annacskam a szep szavakat!Probalkozom ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!