Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Fűszeres karácsonyi kuglóf recept
Hozzávalók 1 kuglófhoz:
225 g vaj és még egy kevés a sütéshez,
1 ek. friss zsemlemorzsa,
225 g kristálycukor,
50 ml víz,
3 tojás, sárgája és fehérje elválasztva,
225 g élesztővel kevert liszt,
l,5 tk. fűszerkeverék,
2 ek. angyalgyökér, apróra vágva (v. lestyán),
2 ek. vegyes gyümölcshéj,
50 g cukrozott cseresznye apróra vágva,
50 g tört dió,
porcukor a díszítéshez.
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt
180 °C-ra, a gázsütőt állítsuk 4-es fokozatra. Kenjünk ki olvasztott
vajjal egy 20 cm átmérőjű, 1,5 literes kuglófformát, és szórjuk meg
zsemlemorzsával, kirázva, ami nem tapad a vajhoz. Tegyük a vajat, a
cukrot és a vizet egy lábasba, lassan melegítsük fel, időnként
megkeverve, amíg felolvad. Forraljuk 3 percig, amíg szirupos állagú
lesz, majd hagyjuk kihűlni. A tojásfehérjéket egy tiszta edényben verjük
keményre. A lisztet és a fűszereket szitáljuk egy tálba, adjuk hozzá az
angyalgyökeret (arkangyalfű), a gyümölcshéjkeveréket, a cseresznyét, a
diót, és jól keverjük össze. Adjuk hozzá a tojások sárgáját.
Öntsük a lisztes keverékhez a lehűlt szirupot, keverjük lágy tésztává.
Apránként adjuk hozzá a tojásfehérjéket amíg egyenletesen elkeveredik.
Öntsük az előkészített formába, és süssük 50-60 percig (amíg érintésre
ruganyos lesz). Fordítsuk ki, egy fémrácson hagyjuk kihűlni. Tálalás
előtt szórjuk meg porcukorral.
|
|
Kőszeghy Anna írta 16 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...
burger eva 16 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 5 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!