Finomságok Konyhája: Bőrős malachús, pezsgős káposztával

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13011 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13011 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13011 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13011 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg bőrös disznócomb
  • 5 dkg zsír
  • 10 dkg szalonna
  • 2 dl sör
  • majoranna
A letisztított bőrt, amennyiben a zsírréteg vastagabb, mint szeretnénk, bevagdossuk, hogy sülés közben a zsír kiolvadhasson. A combot a húsos oldala felől sózzuk, fűszerezzük, a bőrét egy kis hideg zsírral bekenjük. Tepsibe fektetve, közepes hőmérsékletű sütőben kb. 1, 5 óráig sütjük. Sütés közben időről időre sörbe mártott szalonnával megkenegetjük, hogy szép pirosra és ropogósra süljön.

A szalonnát vágjuk be a zsír felőli oldalán, hogy a kenegetésnél könnyebb dolgunk legyen!

Pezsgős káposzta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg káposzta (fele fehér, fele lila)
  • 5 dkg cukor
  • olaj
  • 5 dkg vöröshagyma
  • őrölt köménymag
  • őrölt bors
  • 2 dl pezsgő
  • ecet

A káposztákat vékonyra vágjuk, vagy gyaluljuk. (vagy eleve gyalult káposztát vegyünk!) A cukrot kevés olajban kevergetve karamellizáljuk. Az apróra vágott hagymát hozzáadjuk, és kissé megpirítjuk. A káposztát (először a fehéret, kis idő múlva a lilát) belekeverjük, sózzuk, őrölt köménnyel ízesítjük. A pezsgővel megöntözve puhára pároljuk, végül az ecettel egy kissé pikánsra igazítjuk.

 


Címkék: káposzta malachus pezsgő

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ez bizony nagyon finom ebéd volt, jó lett volna ott lenni.Puszi: Marika

Válasz

Szász ilucika üzente 13 éve

Újévi ebédűnk volt! Izlett mindenkinek!Mellé hagymás tört krumli, természetesen káposztával.
P.Ilike

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Hát nagyon ínycsiklandozó étel.
Már előre vagyok az ünnepi készülődéssel.
Köszönöm Ilikém.
Puszi:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Paprikás krumpli Anna módra képhez:

Paprikas_krumpli_anna_modra_2199168_3387_s

Kolbász helyett virslivel és baconnal készítettem, nekünk ...

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Paprikas_krumpli_anna_modra_2199168_3387_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Zoldborsofozelek_fasirozott_2199135_8954_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Hajnali palacsintáim képhez:

Hajnali_palacsintaim_2199101_3201_s

A mai napra 40 fokhoz közeli kánikulát jósoltak a ...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Hajnali_palacsintaim_2199101_3201_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:

Cukkini_fozelek_kaprosan_2198903_5284_s

Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:

Most_sult_ki__tokosmakos_retes_szilvas_meggyes__retes_2151024_1762_s

Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:

Kokuszos_csokis__szuletesnapi_torta_2191432_3506_s

Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.

Garáz József írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu