Finomságok Konyhája: Libacomb vörösboros káposztával

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

    A vörös káposztához:
  • 1 fej vöröskáposzta (1 kg) Hozzáadás a bevásárlólistához
  • 4 dkg cukor Hozzáadás a bevásárlólistához
  • 1.5 dl vörösbor Hozzáadás a bevásárlólistához
  • 1 dl almalé Hozzáadás a bevásárlólistához
  • 0.5 dl vörösborecet Hozzáadás a bevásárlólistához
  • 1 db vöröshagyma Hozzáadás a bevásárlólistához
  • 0.5 db savanykás alma Hozzáadás a bevásárlólistához
  • 6 dkg libazsír Hozzáadás a bevásárlólistához
  • 1 csomag vegyes fűszer Hozzáadás a bevásárlólistához
  • A húshoz:
  • 2 db libacomb (egyenkén kb. 50 dkg) Hozzáadás a bevásárlólistához
  • 4 dkg liszt Hozzáadás a bevásárlólistához
  • 3 db vöröshagyma Hozzáadás a bevásárlólistához
  • 3 evőkanál libazsír vagy sertészsír Hozzáadás a bevásárlólistához
  • 1 kiskanál üröm Hozzáadás a bevásárlólistához
  • 1.25 dl húsleves Hozzáadás a bevásárlólistához
  • 1.5 dl sör Hozzáadás a bevásárlólistához
  • 3 dkg vaj Hozzáadás a bevásárlólistához
  • néhány szál petrezselyem Hozzáadás a bevásárlólistához
Kattints a nagyobb képért

A libacomb jól helyettesítheti az egészben sült libát. Egyszerűbb elkészíteni és kevésbé zsíros.

  • Mossuk meg a vöröskáposztát, vágjuk vékony csíkokra, és tegyük egy tálba. Keverjük össze a cukrot, a vörösbort, az almalét és a vörösborecetet, és öntsük az egészet a vöröskáposztára. Tegyünk rá egy tányért, és nehezékkel nyomjuk le. Tartsuk egy éjszaka hideg helyen.
  • Másnap mossuk meg a libacombokat. Dörzsöljük be őket sóval és borssal, majd szórjuk meg egy kevés liszttel.
  • A hagymát tisztítsuk meg, és negyedeljük fel. Forrósítsuk fel zsírt egy nyeles lábosban, és közepes hőfokon süssük pirosra benne a combok mindkét oldalát. Adjuk hozzá a hagymát és azt is pirítsuk meg.
  • Adjuk az ürömöt és a húsleves felét a combokhoz. Forraljuk fel, majd a sütőben pároljuk a húst fedő alatt 1 óra hosszat (200 C). Vegyük le a fedőt, és locsoljuk meg a húst a pecsenyelével, majd 10 perc múlva öntsük rá a sört. Süssü 220 fokon kb. 30 perc alatt ropogósra.
  • Közben szűrjük le a vöröskáposztát, és fogjuk fel a levét. Tisztítsuk meg a hagymát, és karikázzuk fel. Az almát hámozzuk meg, öblítsük le, távolítsuk el a magházát, és a húsát szeleteljük fel. Forrósítsük fel libazsírt egy lábosban. Gyenge tűzön fonnyasszuk meg benne a hagymakarikákat és az almaszeleteket, adjuk hozzá a vöröskáposztát, és kevergetve forrósítsuk fel (2-3 perc).
  • Öntsük rá a félretett levet, és dobjuk bele a tüllzacskóba csomagolt vegyes fűszert. Gyakran megkevergetve, fedő alatt pároljuk puhára. Ha szükséges, öntsünk hozzá még egy kis vizet. Amikor elkészült, vegyük ki belőle a fűszeres zacskót. Ízesítsük a kápsztát sóval és borssal.
  • Gyúrjunk a maradék lisztből és vajból beurre manié-t. Szedjük le a zsírt a pecsenyeléről. A maradék levet öntsük a libacombokra, forraljuk fel, és sűrítsük be a beurre maniével. Mossuk me g a petrezselymet, itassuk le róla a vizet és aprítsuk fel.
  • Tegyük a combokat előmelegített tálra, öntsünk rá egy kis mártást, és szórjuk meg petrezselyemmel. Tálaljuk mellé a megmaradt mártást, a vöröskáposztát és sós vízben főtt burgonyát.

Címkék: káposzta libacomb vörösbor

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszönöm Ilikém .
Nagyon finom,gusztusos egytálételt hoztál.
Nagyon régen volt liba,kacsa hús az asztalunkon.
Puszillak:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

burger eva 2 napja új képet töltött fel:

Osz_2199956_3493_s

burger eva írta 1 hete a(z) Szülinapi torta képhez:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Köszönöm.

Garáz József írta 1 hete a(z) Szülinapi torta képhez:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Boldog szülinapot.

burger eva 1 hete új képet töltött fel:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Domján Mária 2 hete új képet töltött fel:

Neve_nincs_finom-001_2199730_3251_s

Domján Mária 2 hete új képet töltött fel:

Vanelias_patkok_2199729_9730_s

Domján Mária 2 hete új képet töltött fel:

Keksztekercs_es_karamellas_torta_szeletek_2199728_2301_s

Domján Mária írta 2 hete a(z) Kelkáposzta főzelék csirkepörkölttelű képhez:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Nagyon gusztusos és finom ételt kaptunk Tőled Annám ...

Domján Mária írta 2 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Látom volt sok szílvátok sajnos Nekünk valamiért most nem...

Domján Mária írta 2 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

A tortához gratulációm a Katának puszi

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu