Finomságok Konyhája: Libacomb vörösboros káposztával

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12853 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12853 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12853 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12853 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

    A vörös káposztához:
  • 1 fej vöröskáposzta (1 kg) Hozzáadás a bevásárlólistához
  • 4 dkg cukor Hozzáadás a bevásárlólistához
  • 1.5 dl vörösbor Hozzáadás a bevásárlólistához
  • 1 dl almalé Hozzáadás a bevásárlólistához
  • 0.5 dl vörösborecet Hozzáadás a bevásárlólistához
  • 1 db vöröshagyma Hozzáadás a bevásárlólistához
  • 0.5 db savanykás alma Hozzáadás a bevásárlólistához
  • 6 dkg libazsír Hozzáadás a bevásárlólistához
  • 1 csomag vegyes fűszer Hozzáadás a bevásárlólistához
  • A húshoz:
  • 2 db libacomb (egyenkén kb. 50 dkg) Hozzáadás a bevásárlólistához
  • 4 dkg liszt Hozzáadás a bevásárlólistához
  • 3 db vöröshagyma Hozzáadás a bevásárlólistához
  • 3 evőkanál libazsír vagy sertészsír Hozzáadás a bevásárlólistához
  • 1 kiskanál üröm Hozzáadás a bevásárlólistához
  • 1.25 dl húsleves Hozzáadás a bevásárlólistához
  • 1.5 dl sör Hozzáadás a bevásárlólistához
  • 3 dkg vaj Hozzáadás a bevásárlólistához
  • néhány szál petrezselyem Hozzáadás a bevásárlólistához
Kattints a nagyobb képért

A libacomb jól helyettesítheti az egészben sült libát. Egyszerűbb elkészíteni és kevésbé zsíros.

  • Mossuk meg a vöröskáposztát, vágjuk vékony csíkokra, és tegyük egy tálba. Keverjük össze a cukrot, a vörösbort, az almalét és a vörösborecetet, és öntsük az egészet a vöröskáposztára. Tegyünk rá egy tányért, és nehezékkel nyomjuk le. Tartsuk egy éjszaka hideg helyen.
  • Másnap mossuk meg a libacombokat. Dörzsöljük be őket sóval és borssal, majd szórjuk meg egy kevés liszttel.
  • A hagymát tisztítsuk meg, és negyedeljük fel. Forrósítsuk fel zsírt egy nyeles lábosban, és közepes hőfokon süssük pirosra benne a combok mindkét oldalát. Adjuk hozzá a hagymát és azt is pirítsuk meg.
  • Adjuk az ürömöt és a húsleves felét a combokhoz. Forraljuk fel, majd a sütőben pároljuk a húst fedő alatt 1 óra hosszat (200 C). Vegyük le a fedőt, és locsoljuk meg a húst a pecsenyelével, majd 10 perc múlva öntsük rá a sört. Süssü 220 fokon kb. 30 perc alatt ropogósra.
  • Közben szűrjük le a vöröskáposztát, és fogjuk fel a levét. Tisztítsuk meg a hagymát, és karikázzuk fel. Az almát hámozzuk meg, öblítsük le, távolítsuk el a magházát, és a húsát szeleteljük fel. Forrósítsük fel libazsírt egy lábosban. Gyenge tűzön fonnyasszuk meg benne a hagymakarikákat és az almaszeleteket, adjuk hozzá a vöröskáposztát, és kevergetve forrósítsuk fel (2-3 perc).
  • Öntsük rá a félretett levet, és dobjuk bele a tüllzacskóba csomagolt vegyes fűszert. Gyakran megkevergetve, fedő alatt pároljuk puhára. Ha szükséges, öntsünk hozzá még egy kis vizet. Amikor elkészült, vegyük ki belőle a fűszeres zacskót. Ízesítsük a kápsztát sóval és borssal.
  • Gyúrjunk a maradék lisztből és vajból beurre manié-t. Szedjük le a zsírt a pecsenyeléről. A maradék levet öntsük a libacombokra, forraljuk fel, és sűrítsük be a beurre maniével. Mossuk me g a petrezselymet, itassuk le róla a vizet és aprítsuk fel.
  • Tegyük a combokat előmelegített tálra, öntsünk rá egy kis mártást, és szórjuk meg petrezselyemmel. Tálaljuk mellé a megmaradt mártást, a vöröskáposztát és sós vízben főtt burgonyát.

Címkék: káposzta libacomb vörösbor

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Ilikém .
Nagyon finom,gusztusos egytálételt hoztál.
Nagyon régen volt liba,kacsa hús az asztalunkon.
Puszillak:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:

Spargasipok_rantva_2190929_2684_s

Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190928_1250_s

Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:

Kaposztas_cvekedli-001_2190878_9811_s

Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Csokikrémes szeletek képhez:

Csokikremes_szeletek_2190933_2556_s

Barátnőm szép szeleteket hoztál! Nagyon finom lehetett! A...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Sertéspörkölt Nokedlival képhez:

Sertesporkolt_nokedlival-001_2190932_9916_s

Marcsikám nagyon gusztán néz ki, már régen volt nálunk, meg...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Minesztrone leves képhez:

Minesztrone_leves-001_2190930_1410_s

Marcsi már többször szemeztem ezzel a levessel, de még nem ...

Domján Mária 4 napja új képet töltött fel:

Csokikremes_szeletek_2190933_2556_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu