Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kacsasült párolt káposztával
Hozzávalók: egy szép megtisztított kacsa, só, őrölt bors.
A káposztához: 2 fej vöröskáposzta, 2 nagy fej vöröshagyma, só, 2 evőkanál sertészsír, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál ecet.
A körethez: egy kg burgonya, 2 vöröshagyma, 2 evőkanál sertészsír, só.
A
megtisztított pecsenyekacsát átmossuk, a zsírosabb részeit levágjuk.
Ezekből, és a kacsa májából fejedelmi vacsorát készíthetünk úgy, hogy a
kisebb kockákra vágott szalonnadarabkák alá kevés vizet öntünk, és
átpároljuk, majd kisütjük. Amikor már majdnem kész a töpörtyű,
mellétesszük a májat, és együtt elkészítjük. Kevés sóval, és őrölt
borssal fűszerezzük, így tesszük az asztalra.
A kacsát kívül-belül jól besózzuk, megszórjuk őrölt
feketeborssal. Nagy sütőtepsibe helyezzük, vizet öntünk alá, a
vastagabb részeit kicsit bevágjuk, hogy ott is jól átsüljön, és 2-3
óráig sütjük. Közben saját lecsöpögő zsírjával, vagy sörrel is
kenegethetjük, hogy szép piros legyen.
Sertészsírban karikára vágott hagymát párolunk. A burgonyát sós
vízben megfőzzük, majd összekeverjük a párolt hagymával.
A káposztát legyaluljuk, enyhén besózzuk, és állni hagyjuk. A
vöröshagymát cikkekre vágjuk. A sertészsírban megpároljuk a hagymát,
öntünk rá kevés meleg vizet, cukorral és ecettel ízesítjük. A káposzta
levét kinyomjuk. A hagymás léhez keverjük a káposztát, és néha
megkevergetve, az egészet összepároljuk.
A pirosra sült kacsát tálra helyezzük, egyik oldalára hagymás krumplit, a másikra párolt káposztát halmozunk.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Szőlő lekvár
Red scherry
Fügelekvár
Argentín vegyes saláta