Finomságok Konyhája: Szilvával töltött bőrös karaj

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Szilvával töltött bőrös karaj

13 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Szilvával töltött bőrös karaj

 

Hozzávalók
Hozzávalók 8 adaghoz:
A töltött karajhoz:
150 dkg bőrös sertés karaj
8 szem aszalt szilva
1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál balzsamecet
100 ml barna sör
szójaszósz
bazsalikom
majoranna
oregano
rozmaring
lestyán
2 nagy csipet
4 evőkanál olívaolaj a sütéshez
Ajánlott köret:
sült zöldség
csipetke tészta

Ez egy saját receptem, amit gyakran készítek a családnak, legnagyobb örömükre. Sütés közben a maradék aszalt szilvának már neki is rontanak a gyerekek, és alig várják, hogy kisüljön a karaj!

BEKÜLDTE: Horváth Zsuzsa
Elkészítési idő
130 perc
A desszert.eu az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülõ szerzői jogok megsértéséért felelõsséget nem vállal.
Elkészítés:

1. Bőrös karaj bőrét két irányba bevagdossuk.Húsréteg közepébe oldalt egy késsel végig lyukat szúrunk, ebbe aszalt szilvát tömködünk.

2. Olívaolajjal kikent tepsibe helyezzük.Bedörzsöljük a karajt a sóval, a tetejére hagymát, és zöldfűszereket aprítunk. Ízlésünknek megfelelően tehetünk hozzá fűszereket, szójaszósszal, balzsamecettel meglocsoljuk. Végül barna sört öntünk alá.

3. Fóliával szorosan lefedve 180 C-on sütjük, közben locsolgatjuk a levével. Mikor már a hús majdnem puha, levesszük a fóliát és pirosra sütjük.
Figyelem! A sütési idő változhat! Múlik a hús vastagságán, és öregségén. Fólia alatt süssük kb 1 órát, majd levesszük a fóliát és onnét pirosodásig kell sütni, közben locsolni 30-40 percen át, de ne legyen túl piros mert kiszáradhat a hús!

4. Maradék levet a tepsiben főzőtejszínnel beforraljuk, majd a karaj és a köret mellé öntjük szószként.

Címkék: karácsonyi egytálétel

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Jó kis recept, tavaly készítettem én is karácsonyra,nekem ízlett, de eléggé megosztotta a családom véleményét.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 2 napja itt:

Búcsúzunk a KLUB tagjaitól. Kérlek tartsatok meg emlékezetetekben! Anna ( Anikó)

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Ősz képhez:

Osz_2199956_3493_s

Búcsúzunk a Klub tagoktól! Kérlek benneteket tartsatok...

burger eva 1 hete új képet töltött fel:

Osz_2199956_3493_s

burger eva írta 2 hete a(z) Szülinapi torta képhez:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Köszönöm.

Garáz József írta 2 hete a(z) Szülinapi torta képhez:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Boldog szülinapot.

burger eva 3 hete új képet töltött fel:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Domján Mária 3 hete új képet töltött fel:

Neve_nincs_finom-001_2199730_3251_s

Domján Mária 3 hete új képet töltött fel:

Vanelias_patkok_2199729_9730_s

Domján Mária 3 hete új képet töltött fel:

Keksztekercs_es_karamellas_torta_szeletek_2199728_2301_s

Domján Mária írta 3 hete a(z) Kelkáposzta főzelék csirkepörkölttelű képhez:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Nagyon gusztusos és finom ételt kaptunk Tőled Annám ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu