Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Puncskoszorú
Hozzávalók 12 szelethez
A tésztához:
- 420 g szitált liszt
- 80 g étkezési keményítő
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 narancs
- 350 g puha vaj
- 250 g cukor
- só
- 6 tojás
- 4 evőkanál tej
A krémhez:
- 1/2 narancs
- 300 ml vörösbor
- 60 g cukor
- 200 ml bodzalé
- 1 fahéjrúd
- 2 szegfűszeg
- 1 csillagánizs
- 1 vaníliarúd
- 125 ml tej
- 125 ml habtejszín
- 4 tojássárgája
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- 300 g puha vaj
- 100 g szitált porcukor
- néhány csepp rumaroma
A díszítéshez:
- 70 g cukor
- 70 g dióbél
- 1 kandírozott narancsszelet
A lisztet, az étkezési keményítőt és a sütőport keverd össze. A
narancs héját óvatosan reszeld le. A vajat, a cukrot és egy csipet sót
robotgéppel 10 perc alatt verd nagyon habosra, egyesével add hozzá a
tojásokat, és keverd simára. A tejet, a narancs lereszelt héját és a
lisztkeveréket gondosan keverd össze, majd öntsd 26 centi átmérőjű
koszorú- vagy kuglófformába, és simítsd el a tésztát. Előmelegített
sütőben, a legalsó sínen süsd a süteményt 175 °C- on 40 percig, majd
vedd ki, és hagyd a formában teljesen kihűlni. Utána vedd ki a formából,
és egy éles késsel vízszintesen vágd háromfelé.
A narancs
héját vékonyan reszeld le, és facsard ki a levét. A vörösbort, a 40 g
cukrot, a bodzalevet, a narancshéjat, a narancslevet, a fahéjat, a
szegfűszeget és a csillagánizst főzd össze, amíg szirup állagú nem lesz,
hagyd kihűlni. A vaníliarudat vágd félbe hosszában, és kapard ki a
belsejét, a vaníliát tejjel, tejszínnel és a maradék cukorral főzd
össze, a tojássárgákat verd fel alaposan, majd öntsd a meleg tejhez, és
fél percig főzd, utána vedd le a tűzről, szűrd le, és hagyd kihűlni. A
vajat és a porcukrot robotgéppel legalább 10 percig habosítsd, add hozzá
a vaníliakrémet, a puncsszirupot és a rumaromát, majd alaposan dolgozd
össze a vajkrémmel, és tedd a hűtőbe 15 percre. A tortalap alsó szeletét
kend meg 4 evőkanálnyi krémmel, helyezd rá a következő szintet,
óvatosan nyomd az alsó részre, és ezt is krémezd be. Tedd és nyomd rá a
tetejét, majd a maradék krémből tegyél 2 evőkanálnyit egy nyomózsákba,
és annak segítségével nyomj formákat a koszorú tetejére, a sütemény
oldalát pedig a maradék krémmel kend körbe. A koszorút tedd 30 percre a
hűtőbe hűlni. A cukrot karamellizáld világosra, öntsd sütőpapírra, és
hagyd megdermedni, majd tördeld kis darabokra, szórd a tortára. Díszítsd
narancsgerezdekkel, majd egy újabb óra hűlés után szeletelve
tálalhatod.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!