Finomságok Konyhája: Puncskoszorú

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Puncskoszorú

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Puncskoszorú

Hozzávalók 12 szelethez

A tésztához:

- 420 g szitált liszt
- 80 g étkezési keményítő
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 narancs
- 350 g puha vaj
- 250 g cukor
- só
- 6 tojás
- 4 evőkanál tej

A krémhez:

- 1/2 narancs
- 300 ml vörösbor
- 60 g cukor
- 200 ml bodzalé
- 1 fahéjrúd
- 2 szegfűszeg
- 1 csillagánizs
- 1 vaníliarúd
- 125 ml tej
- 125 ml habtejszín
- 4 tojássárgája
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- 300 g puha vaj
- 100 g szitált porcukor
- néhány csepp rumaroma

A díszítéshez:

- 70 g cukor
- 70 g dióbél
- 1 kandírozott narancsszelet


Thinkstock

A lisztet, az étkezési keményítőt és a sütőport keverd össze. A narancs héját óvatosan reszeld le. A vajat, a cukrot és egy csipet sót robotgéppel 10 perc alatt verd nagyon habosra, egyesével add hozzá a tojásokat, és keverd simára. A tejet, a narancs lereszelt héját és a lisztkeveréket gondosan keverd össze, majd öntsd 26 centi átmérőjű koszorú- vagy kuglófformába, és simítsd el a tésztát. Előmelegített sütőben, a legalsó sínen süsd a süteményt 175 °C- on 40 percig, majd vedd ki, és hagyd a formában teljesen kihűlni. Utána vedd ki a formából, és egy éles késsel vízszintesen vágd háromfelé.

A narancs héját vékonyan reszeld le, és facsard ki a levét. A vörösbort, a 40 g cukrot, a bodzalevet, a narancshéjat, a narancslevet, a fahéjat, a szegfűszeget és a csillagánizst főzd össze, amíg szirup állagú nem lesz, hagyd kihűlni. A vaníliarudat vágd félbe hosszában, és kapard ki a belsejét, a vaníliát tejjel, tejszínnel és a maradék cukorral főzd össze, a tojássárgákat verd fel alaposan, majd öntsd a meleg tejhez, és fél percig főzd, utána vedd le a tűzről, szűrd le, és hagyd kihűlni. A vajat és a porcukrot robotgéppel legalább 10 percig habosítsd, add hozzá a vaníliakrémet, a puncsszirupot és a rumaromát, majd alaposan dolgozd össze a vajkrémmel, és tedd a hűtőbe 15 percre. A tortalap alsó szeletét kend meg 4 evőkanálnyi krémmel, helyezd rá a következő szintet, óvatosan nyomd az alsó részre, és ezt is krémezd be. Tedd és nyomd rá a tetejét, majd a maradék krémből tegyél 2 evőkanálnyit egy nyomózsákba, és annak segítségével nyomj formákat a koszorú tetejére, a sütemény oldalát pedig a maradék krémmel kend körbe. A koszorút tedd 30 percre a hűtőbe hűlni. A cukrot karamellizáld világosra, öntsd sütőpapírra, és hagyd megdermedni, majd tördeld kis darabokra, szórd a tortára. Díszítsd narancsgerezdekkel, majd egy újabb óra hűlés után szeletelve tálalhatod.

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm szépen Marika és Szilvike.
Bizonyára,hogy finom és mutatós sütike.Edit.

Válasz

Göllei Szilvia üzente 12 éve

nagyon szép sütemény, biztosan finom is!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon szép, mutatós ez is egy karácsonyi sütike lehet!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu