Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Zsírban sült perec
Hozzávalók: 50 dkg
liszt, 2 tojás, 1 kávéskanál só, 5 dkg porcukor, 1 kávéskanál
szódabikarbóna, három dl aludttej, egy dl tejföl. A sütéshez
sertészsír, vagy étolaj. A tetejére porcukor.
A
tojásokat villával felverjük. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáöntjük a
tojást, a sót, a porcukrot, a szódabikarbónát, két dl aludttejet, a
tejfölt, és összegyúrjuk. Ha szükséges, kefirrel pótoljuk a folyadékot.
Lisztezett gyúródeszkán cipót formázunk belőle, és letakarva 10 percig
pihentetjük.
Ezután kisebb darabokat szaggatunk a tésztából, amelyeket
vékony, hosszú rudakká sodrunk. Kettévágjuk, összefonjuk, és kör alakot
formázunk belőlük. Forró zsírba tesszük, és fedő alatt sütjük, míg az
alja megpirosodik. Ekkor levesszük a fedőt, megfordítjuk a pereceket,
és a másik oldalukat is színesre sütjük. Szalvétára szedjük, hogy
lecsöpögjön róla a zsír. Porcukorral meghintve kínáljuk. Melegen, de
hidegen is nagyon finom.
|
|
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Palóc leves, túrós palacsinta.
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Lazac brokkolis krumplipürével képhez:
Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánunk szeretettel. Horváth ...
Kőszeghy Anna 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Olasz Herceg írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
ha maratt valami belölle szivessen megenném
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyás leves, grízes tészta sárgabarack ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
József köszönöm szépen a hozzászólást!
Garáz József írta 3 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Anna Az unokám a brokkolit szereti Így nálunk is volt már ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Túrós galuska