Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás
Az egyszerűen elkészíthető, könnyű, mutatós felfújtak a legvonzóbb
desszertek közé tartoznak, mindössze egyetlen dolgot kell szem előtt
tartanunk: inkább a vendég várjon a felfújtra, mint fordítva.

1. A meggyet megmossuk, lecsepegtetjük, konyharuhába takarva felitatjuk róla a vizet, majd kimagozzuk. Egy kb. 26 cm átmérőjű (vagy 2-4 kisebb), lapos, cakkos oldalfalú gyümölcstortaformát vastagon kikenünk vajjal/margarinnal. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
2. A tojásokat habosra keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és 1 csipet sóval. Apránként beleszitáljuk a lisztet, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a tejet, és simára keverjük (sűrű palacsintatészta-állaga lesz).
3. A sütőedény aljára terítjük a meggyet, leöntjük a masszával, és betesszük a sütőbe. 10 perc múlva visszakapcsolunk 180 °C-ra, majd addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarnára nem pirul (tűpróba!) – további 25-30 perc. A sütő ajtaját az első 20 percben nem szabad kinyitni, mert művünk összeesik (szinte ez az egyetlen hibalehetőség)!
4. Kivesszük a felfújtat a sütőből, megszórjuk porcukorral, és a sütőedényben hagyva azonnal tálaljuk, mert gyorsan (5-8 perc) összeesik, és oda a szépsége! Langyosan, sőt hidegen is finom! Tartalmas levesek után kínálhatjuk.
Változatok:Egresssel, rebarbarával, sárga- és őszibarackkal, szilvával, egyéb aromás gyümölcsökkel is pompás! A cukor mennyiségét mindig a gyümölcs érettségi fokához igazítjuk!
|
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 hete itt:
Búcsúzunk a KLUB tagjaitól. Kérlek tartsatok meg emlékezetetekben! Anna ( Anikó)
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Ősz képhez:
Búcsúzunk a Klub tagoktól! Kérlek benneteket tartsatok...
burger eva 3 hete új képet töltött fel:
burger eva 4 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk
Gesztenyés muffin rumos karamellmártással