Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Aligha van egyszerűbb sütemény a két-három falatnyi kalácskáknál, amelyek muffin névre hallgatnak, és szinte elronthatatlanok. Különösen finomak gyümölcsös változataik, kivált, ha „erősítésként” ugyanabból a gyümölcsből készült rösztert, azaz mártást is kínálunk melléjük.
1. Egy 12 csészés muffinformát vékonyan kikenünk olajjal (vagy kibélelünk kettesével egymásba illesztett, azaz 24 papírtálkával). A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
2. A lisztet tálba szitáljuk, összekeverjük a sütőporral, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal, a sóval és a gondosan megmosott citrom reszelt héjával. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejet (A), végül az olajat, és simára-csomómentesre összedolgozzuk. Arányosan elosztva a formákba szedjük úgy, hogy a massza csak 3/4 magasságig töltse ki őket (B).
3. A barackokat megmossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk, kimagozzuk. Mindegyik muffintálkába 2 felezett barackot fektetünk-nyomkodunk a massza tetejére (C), és a sütő közepére betolt rácson 35-40 percig sütjük (tűpróba!).
4. Kivesszük a formát a sütőből, 10 perc múlva kiemeljük-kifordítjuk a belőle a muffinokat, és rácsra rakosgatva hagyjuk teljesen kihűlni. Tálaláskor tálra rendezzük őket, megszórjuk fátyolnyi porcukorral, és menta-/citromfűbóbitákkal díszítjük. Több napig elálló, finom sütemény! Mélyhűthető!
Tippek:
Kényeztetésképpen sárgabarackrösztert kínálhatunk mellé:
1,2 dl vizet felforralunk 1/2 citrom átszűrt levével, 120 g
kristálycukorral és 6 ek. brandyvel/barackpálinkával. 400 g érett
sárgabarackot megmosunk, félbe-negyedbe vágunk, kimagozunk, majd a
szirupba csúsztatunk, és mérsékelt tűzön 3-4 percig főzünk. 1/2 dl hideg
vízben elkeverünk 1 púpozott ek. étkezési keményítőt vagy vaníliás
pudingport, a barackhoz öntjük, éppen csak besűrítjük (1 perc). Hagyjuk
kihűlni, csinos tálkába szedve kínáljuk.
Olaj helyett készíthetjük olvasztott, langyosra hűlt vajjal/margarinnal is; sárgabarack helyett nektarinnal/őszibarackkal, szezonon kívül ezek jól lecsepegtetett befőttváltozatával is.
Italajánlat:Édeskés desszertbor, pezsgő
|
|
Garáz József írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Már tudod hogy ez igazi . Nem kell ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vegyes gyümölcsleves, roston sült ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
József csodásan néz ki ez a finom reszelt alma!- és még ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Almás lepény . {Saját termésű Éva almából} képhez:
József gratulálok! Nagyon finom lepényt sütöttetek! Én is...
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk
Gesztenyés muffin rumos karamellmártással