Finomságok Konyhája: Sárgabarackos muffin

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11165 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11165 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11165 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11165 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Sárgabarackos muffin

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Aligha van egyszerűbb sütemény a két-három falatnyi kalácskáknál, amelyek muffin névre hallgatnak, és szinte elronthatatlanok. Különösen finomak gyümölcsös változataik, kivált, ha „erősítésként” ugyanabból a gyümölcsből készült rösztert, azaz mártást is kínálunk melléjük.


Fotó: Hemző Károly Sárgabarackos muffin Hozzávalók 12 darabhoz:
  • 1 dl olaj + a formához
  • 12 szem friss, közepes sárgabarack
  • 300 g finomliszt
  • 1 tasak (12 g) sütőpor
  • 100 g porcukor + a szóráshoz
  • 2 tasak (20 g) vaníliás cukor
  • 1/4 kk. őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  • 1 biocitrom reszelt héja
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • néhány menta- vagy citromfűbóbita
A
B
C

1. Egy 12 csészés muffinformát vékonyan kikenünk olajjal (vagy kibélelünk kettesével egymásba illesztett, azaz 24 papírtálkával). A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

2. A lisztet tálba szitáljuk, összekeverjük a sütőporral, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal, a sóval és a gondosan megmosott citrom reszelt héjával. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejet (A), végül az olajat, és simára-csomómentesre összedolgozzuk. Arányosan elosztva a formákba szedjük úgy, hogy a massza csak 3/4 magasságig töltse ki őket (B).

3. A barackokat megmossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk, kimagozzuk. Mindegyik muffintálkába 2 felezett barackot fektetünk-nyomkodunk a massza tetejére (C), és a sütő közepére betolt rácson 35-40 percig sütjük (tűpróba!).

4. Kivesszük a formát a sütőből, 10 perc múlva kiemeljük-kifordítjuk a belőle a muffinokat, és rácsra rakosgatva hagyjuk teljesen kihűlni. Tálaláskor tálra rendezzük őket, megszórjuk fátyolnyi porcukorral, és menta-/citromfűbóbitákkal díszítjük. Több napig elálló, finom sütemény! Mélyhűthető!

Tippek:

Kényeztetésképpen sárgabarackrösztert kínálhatunk mellé:
1,2 dl vizet felforralunk 1/2 citrom átszűrt levével, 120 g kristálycukorral és 6 ek. brandyvel/barackpálinkával. 400 g érett sárgabarackot megmosunk, félbe-negyedbe vágunk, kimagozunk, majd a szirupba csúsztatunk, és mérsékelt tűzön 3-4 percig főzünk. 1/2 dl hideg vízben elkeverünk 1 púpozott ek. étkezési keményítőt vagy vaníliás pudingport, a barackhoz öntjük, éppen csak besűrítjük (1 perc). Hagyjuk kihűlni, csinos tálkába szedve kínáljuk.

Változatok:

Olaj helyett készíthetjük olvasztott, langyosra hűlt vajjal/margarinnal is; sárgabarack helyett nektarinnal/őszibarackkal, szezonon kívül ezek jól lecsepegtetett befőttváltozatával is.

Italajánlat:

Édeskés desszertbor, pezsgő

Címkék: http://www.lajosmari.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Csodásan néz ki és milyen finom lehet!!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 19 órája a(z) Szerecsen csemege képhez:

Szerecsen_csemege_2111317_9423_s

Éva örülök, hogy elkészítetted, és ízlik is! Köszönöm, hogy ...

burger eva írta 21 órája a(z) Szerecsen csemege képhez:

Szerecsen_csemege_2111317_9423_s

Igen nagyon finom.Azért készítettem el,mert kiváncsi ...

Kőszeghy Anna írta 22 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: zöldbab leves, diós rántott csirkemell, krumpli...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Szerecsen csemege képhez:

Szerecsen_csemege_2111317_9423_s

Éva örülök, hogy elkészítetted a receptemet! Jól néz ki. Nektek ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Havas fenyőtobozok képhez:

Havas_fenyotobozok_2111173_7563_s

Marcsi köszi. Puszi.

burger eva 1 napja új képet töltött fel:

Szerecsen_csemege_2111317_9423_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Havas fenyőtobozok képhez:

Havas_fenyotobozok_2111173_7563_s

Gizike köszönöm szépen. Kedves vagy.

Domján Mária írta 1 napja a(z) Havas fenyőtobozok képhez:

Havas_fenyotobozok_2111173_7563_s

Gratulálok szépek lettek puszi

Fejér Gizella írta 1 napja a(z) Havas fenyőtobozok képhez:

Havas_fenyotobozok_2111173_7563_s

Hát még ilyent sem láttam karácsonyfa süti ,nagyon ...

Fejér Gizella írta 1 napja a(z) pirosaslila liliom képhez:

Pirosaslila_liliom_2111089_7773_s

Köszönöm Anna ,hát igen még a többiből is válogatott hozzá......

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu