Finomságok Konyhája: Habos meggyes szelet

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13005 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13005 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13005 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13005 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Habos meggyes szelet

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly Habos
meggyes szelet Hozzávalók kb. 40 szelethez:
  • 4 tojás+6 friss tojásfehérje
  • 300 g finomliszt
  • 100+300 g finomított kristálycukor
  • 3 tasak bourbon vaníliás cukor
  • 200 g fagyos vaj/margarin
  • 1 kg érett meggy
  • 3 púpozott ek. étkezési keményítő (45 g) vagy 1 tasak vaniliás pudingpor
  • 100 g hámozott, darált mandula
  • 2 ek. fahéjas porcukor a szóráshoz

1. A tojásokat kettéválasztjuk. A lisztet, 100 kristálycukrot, és 1 tasak vaníliás cukrot összekeverünk. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a kisebb kockákra aprózott vajat/margarint, majd aprítógépben vagy a robotgép dagasztóbetétjével éppen csak összedolgozzuk. Munkalapra szedjük, gyors mozdulatokkal átgyúrjuk, cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és 30 percre betesszük a hűtőbe.

2. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, alaposan lecsepegtetjük. Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 30x40 cm-es, peremes tepsit. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztát kinyújtjuk, a tepsibe terítjük-nyomkodjuk, villával sűrűn megszurkáljuk, és 12 percig elősütjük.

3. Közben a 10 tojásfehérjét 2 csipet sóval kemény, majd az apránként hozzáadott 300 g kristálycukorral és 2 tasak vaníliás cukorral fényes-tömör habbá verjük. Beleforgatjuk az étkezési keményítőt vagy pudingport, végül lazán hozzákeverjük a meggyet.

4. Kivesszük a tésztát a sütőből, megszórjuk a mandulával, egyenletesen tetejére simítjuk a meggyes habot, és további 50 percig sütjük. 15 perc múltán pirulni kezd a hab, ezért lazán betakarjuk alufóliával, de át kell sülnie (tűpróba!). A tepsiben hagyjuk kihűlni, tálaláskor tetszés szerint kisebb-nagyobb kockákra-szeletekre vágjuk, tetejét megszórjuk fahéjas porcukorral.

Tippek:

Készíthetjük meggybefőttből is (3 üveg kell belőle, töltőtömeg 350 g/üveg).

Italajánlat:

Édeskés desszertbor

Címkék: http://www.lajosmari.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Szuper jó!!!

Válasz

Domján Mária üzente 12 éve

Nagyon finom lehet

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 18 órája új képet töltött fel:

Almas_lepeny__sajat_termesu_eva_almabol_2198672_1002_s

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Kaposztashus_2198661_5277_s

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Pulyka nyak burgonyával. képhez:

Pulyka_nyak_burgonyaval_2198621_9908_s

József kedvemre való-finom ételt hoztál! Gratulálok!- ...

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Pulyka_nyak_burgonyaval_2198621_9908_s

Garáz József írta 5 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

Kedves Anna4 sajnos nem igazán mondható az hogy jól ...

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: tejfölös karalábé leves, fokhagymás...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Ősszibarack krémleves, tejszínes, sajtos-...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu