Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés

1. A tojásokat kettéválasztjuk. A lisztet, 100 kristálycukrot, és 1 tasak vaníliás cukrot összekeverünk. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a kisebb kockákra aprózott vajat/margarint, majd aprítógépben vagy a robotgép dagasztóbetétjével éppen csak összedolgozzuk. Munkalapra szedjük, gyors mozdulatokkal átgyúrjuk, cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és 30 percre betesszük a hűtőbe.
2. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, alaposan lecsepegtetjük. Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 30x40 cm-es, peremes tepsit. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztát kinyújtjuk, a tepsibe terítjük-nyomkodjuk, villával sűrűn megszurkáljuk, és 12 percig elősütjük.
3. Közben a 10 tojásfehérjét 2 csipet sóval kemény, majd az apránként hozzáadott 300 g kristálycukorral és 2 tasak vaníliás cukorral fényes-tömör habbá verjük. Beleforgatjuk az étkezési keményítőt vagy pudingport, végül lazán hozzákeverjük a meggyet.
4. Kivesszük a tésztát a sütőből, megszórjuk a mandulával, egyenletesen tetejére simítjuk a meggyes habot, és további 50 percig sütjük. 15 perc múltán pirulni kezd a hab, ezért lazán betakarjuk alufóliával, de át kell sülnie (tűpróba!). A tepsiben hagyjuk kihűlni, tálaláskor tetszés szerint kisebb-nagyobb kockákra-szeletekre vágjuk, tetejét megszórjuk fahéjas porcukorral.
Tippek:Készíthetjük meggybefőttből is (3 üveg kell belőle, töltőtömeg 350 g/üveg).
Italajánlat:Édeskés desszertbor
|
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 hete itt:
Búcsúzunk a KLUB tagjaitól. Kérlek tartsatok meg emlékezetetekben! Anna ( Anikó)
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Ősz képhez:
Búcsúzunk a Klub tagoktól! Kérlek benneteket tartsatok...
burger eva 3 hete új képet töltött fel:
burger eva 4 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk
Gesztenyés muffin rumos karamellmártással