Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés

1. A babot kifejtjük, leöblítjük. A zöldbabot megmossuk, megtisztítjuk, felaprózzuk. A sárgarépát, a hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a sárgarépát felkarikázzuk.
2. A kétféle babot és a sárgarépát 1,2 liter enyhén sós vízbe dobjuk, az egészben hagyott hagymával, a fokhagymával és a leöblített borsikafűvel ízesítjük, mérsékelt tűzön félpuhára főzzük. Közben meghámozzuk és megmossuk a burgonyát, majd a sonkával együtt apróra felkockázzuk, a leveshez adjuk, az egészet puhára főzzük.
3. A tejfölben simára keverjük a rizslisztet, 1 merőkanál főzőlével hígítva a leveshez öntjük, összeforraljuk. Eltávolítjuk belőle a hagymát, fokhagymát és a borsikafüvet, frissen őrölt borssal, citromlével ízesítjük, és langymelegen vagy jól behűtve tálaljuk. Külön tálkában/csészében további tejfölt ahatunk hozzá.
Tippek:Füstölt hús vagy csont zsírtalanított főzőlevével még finomabb, ez esetben bánjunk csínján a sóval!
|
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 hete itt:
Búcsúzunk a KLUB tagjaitól. Kérlek tartsatok meg emlékezetetekben! Anna ( Anikó)
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Ősz képhez:
Búcsúzunk a Klub tagoktól! Kérlek benneteket tartsatok...
burger eva 3 hete új képet töltött fel:
burger eva 4 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk
Gesztenyés muffin rumos karamellmártással