Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. A zöldbabot megmossuk, megtisztítjuk, enyhén sós, 1 késhegynyi szódabikarbónával ízesített-lágyított vízben 15 percig főzzük. Jégkockákkal lehűtött vízbe szedjük (hogy túl ne főjön), majd leszűrjük, és konyharuhára terítve hagyjuk megszikkadni. 12 szép szálat félreteszünk a díszítéshez, a többit 3-4 cm-es darabokra vágjuk.
2. A besamelmártáshoz 4 dl tejet felforrósítunk. A vajat/margarint felolvasztjuk, világosra pirítjuk benne a lisztet. Először hozzáadjuk a maradék 1 dl hideg tejet, majd a forrót, és gyors mozdulatokkal simára, csomómentesre eldolgozzuk. Mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve besűrítjük, aztán hideg vízfürdőbe állítjuk, és gyakran megkeverve kihűtjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat és a sajtot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül 1 csipet szerecsendióval és a majoránnával fűszerezzük, azaz Mornay-mártássá „fejlesztjük”.
4. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Kikenünk vajjal/margarinnal egy négyszögletes, kb. 1,5 liter űrtartalmú, 7-8 cm magas gyümölcskenyérformát. Az aljára fektetünk 2 szelet sonkát (A), a többit vékony csíkokra vágjuk.
5. Beleforgatjuk a besamelbe a felaprózott babot és sonkát (B), lazán összekeverjük, majd a formába szedjük-simítjuk (C). Alját kíméltesen az asztallaphoz ütögetjük, hogy a massza mindenütt tökéletesen kitöltse (ha légbuborék marad benne, lyukak lesznek a belsejében!).
6. A formát sütőedénybe/tepsibe állítjuk, felöntjük 2 ujjnyi meleg vízzel (D), majd a sütőben, középső bordamagasságra állított rácsra helyezve kb. 1 órán át puffasztjuk-gőzöljük (tűpróba!). 10 percig a formában pihentetjük (egy kicsit összeesik, nem baj, ez a természete), majd a tetejére szorítunk egy méretének megfelelő, lapos tálat, és ráfordítjuk a zöldbabhasábot. Tetejét a félretett babszálakkal díszítjük, és a szépség kedvéért csak az asztalnál szeleteljük.
Italajánlat:Félszáraz fehérbor
|
|
burger eva 2 napja új képet töltött fel:
burger eva 1 hete új képet töltött fel:
Domján Mária 2 hete új képet töltött fel:
Domján Mária 2 hete új képet töltött fel:
Domján Mária 2 hete új képet töltött fel:
Domján Mária írta 2 hete a(z) Kelkáposzta főzelék csirkepörkölttelű képhez:
Nagyon gusztusos és finom ételt kaptunk Tőled Annám ...
Domján Mária írta 2 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Látom volt sok szílvátok sajnos Nekünk valamiért most nem...
Domján Mária írta 2 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:
A tortához gratulációm a Katának puszi
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk
Gesztenyés muffin rumos karamellmártással