Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. A meggyet megmossuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk. 200 g-ot félreteszünk a díszítéshez, a többit botmixerrel péppé zúzzuk. A tojásokat kettéválasztjuk.
2. Két külön tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjéket és a tejszínt. A tojássárgákat a porcukorral és a citromlével fehérre-habosra keverjük. A meggypép felét félretesszük az öntethez, a maradékban eldolgozzuk a reszelt citromhéjat, a joghurtot és a citromos tojáskrémet, végül lazán beleforgatjuk tejszín- és tojáshabot. Vékony falú fémedénybe öntjük, és a mélyhűtőben legalább 2 órán át fagyasztjuk, 15-20 percenként erőteljesen megkeverjük (fagylaltgéppel gyorsabb).
3. Az öntethez a félretett meggypépet 2 percig forraljuk. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az 1 dl hideg vízben feloldott étkezési keményítőt, éppen csak besűrítjük (1 perc). Átforrósítjuk benne a félretett meggyszemeket, majd lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük a likőrrel. A fagylaltból 3-4 gombócot nyomunk egy-egy kehelybe, meglocsoljuk az öntettel, és mentalevélkékkel díszítjük. Édes ostyát, tejszínhabot kínálhatunk hozzá.
Változatok:Joghurt helyett készíthetjük 500 g krémtehéntúróból, meggy helyett eperből, áttört málnából, ribizliből, erdei gyümölcsökből is.
|
|
Kőszeghy Anna írta 14 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...
burger eva 15 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 5 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk
Gesztenyés muffin rumos karamellmártással