Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók: (15 darabhoz)
Melegítsük meg a tejet, amibe morzsoljuk bele az élesztőt és keverjük el 1 evőkanál cukorral. Egy tálba tegyük bele a lisztet, tojást, csipet sót és 25 g cukrot. Öntsünk hozzá a felfutott élesztőt és az olvadt vajat. A kézi mixer dagasztó karjaival gyúrjuk a tésztát addig, amíg kezd a táltól elválni a tészta. Fedjük le egy ruhával és tegyük meleg helyre. Körülbelül 15 perc múlva gyúrjunk a tésztába 125 g mandulát, és újra tegyük meleg helyre 15 percre. Nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagra és szaggassunk szíveket a tésztából. Keverjünk össze a tojássárgáját és 1 evőkanál tejet. Tegyük a szíveket sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg őket a tojássárgájával, és szórjuk meg mandulával, pisztáciával és cukorral. Ismét pihentessük a tésztát körülbelül 10 percig, majd előmelegített 200 fokos sütőben süssük körülbelül 20 percig. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni. Tálaljuk vajjal és lekvárral.
Forrás: lecker.de
|
|
Kőszeghy Anna írta 17 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
Gizike finom ebédetek, és vacsorátok volt! Mindegyiket ...
Fejér Gizella írta 23 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldségleves csirke hússal , szemesbab ...
Fejér Gizella írta 23 órája a(z) bordó bazsarózsa képhez:
Köszönöm Marcsi neked is a szép szavakat jól esik az ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: vargányás gombaleves, fokhagymás ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Tojásfasírt képhez:
Gizike köszönöm a hozzászólást! Kedves vagy! Neked is...
Domján Mária írta 1 napja a(z) Diós mákos bejgli képhez:
Évikém semmi nincsen késésben még van rá idő...
Domján Mária írta 1 napja a(z) Tojásfasírt képhez:
Köszönöm drága barátném ez ügyes munka és fincsi...
Domján Mária írta 1 napja a(z) bordó bazsarózsa képhez:
Én csak csodálni tudom Gizike a TE Mesteri munkáidat Puszi...
Domján Mária írta 1 napja a(z) Diós mákos bejgli képhez:
Köszönöm lányok ez még csak egy kis előzetesDe azért ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!