Finomságok Konyhája: Almafánk

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Almafánk

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Almafánk

Hozzávalók: (12 darabhoz)

  • ½ kocka élesztő
  • 125 ml tej
  • 8 teáskanál cukor
  • 250 g liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 40 g szobahőmérsékletű vaj
  • 1 tojás
  • 1 l olaj
  • 1 alma
  • ½ teáskanál őrölt fahéj

Keverjük össze a langyos tejet 2 teáskanál cukorral és az élesztővel. A lisztet szórjuk egy tálba, öntsük hozzá az élesztős tejet, citromhéjat, 2 evőkanál cukrot, a tojás és az olvasztott vajat. Gyúrjunk tésztát a kézi mixer dagasztókarjával, amíg sima tésztát kapunk, ez kb. 3 -4 percig tart. Meleg helyen lefedve 30 percig pihentessük.

Az olajat öntsük egy lábasba és melegítsük. Az almát hámozzuk meg és daraboljuk fel 12 darabra. A tésztát kézzel gyúrjuk át, ha túl puha lenne, adjunk hozzá egy kis lisztet. A tésztát szedjük 12 adagra. Minden darabba tegyünk egy-egy almát. A tésztából lisztezett kézzel gyúrjunk labdát. Az almafánkokat lisztezett kanállal óvatosan tegyünk a forró olajba, süssük aranybarnára, ez kb. 4-5 perc. Szedjük papírtörlőre, és 6 evőkanál fahéjas cukorban még melegen forgassuk meg.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm,nagyon jó receptek vannak a startlap.hu konyháján.
A tovább gombra kattintva,több recept található.
Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Jó kis recept!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 16 órája új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 16 órája új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 16 órája új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Vadlazac tejszínes gombamártással képhez:

Vadlazac_tejszines_gombamartassal_2194939_5723_s

Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Remélem jól ...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Eszerházy torta képhez:

Eszerhazy_torta_2194965_2733_s

Marcsi egyik tortád szebb, és finomabb, mint a másik! ...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Oroszkrém torta képhez:

Oroszkrem_torta-002_2194964_5426_s

Marcsi finom és szép tortát hoztál! Gratulálok! Ki volt a ...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Islerjeim képhez:

Islerjeim_2194963_5784_s

Hmm!-de finom lehetett az islered Marcsikám! Örömmel ...

Garáz József írta 5 napja a(z) Pacal sertéskörömmel főtt burgonya és csemege uborkával. képhez:

Pacal_serteskorommel_fott_burgonya_es_csemege_uborkaval_2194824_1449_s

Marcsi!Köszönöm szépen.

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu