Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Soha
nem tudok ellenállni egy jó kis fúziónak. Elismerem, hogy a lecsós
tészta nem egy világrengetően innovatív ötlet, de valakinek ki kellett
próbálnia. Nem a kedves olvasó dolga, hogy kockáztassa az ebédjét légből
kapott ötletekért.
Ahogy
nő a tapasztalatom, a lecsó is egyre finomabb lesz, már nem a különféle
disznószármazékok helyes és túlnyomó arányaiban látom a siker kulcsát,
hanem pl. a paprika helyes megválasztásában – nyár végén nem ritka, hogy
fonnyadt kápiát árulnak lecsópaprika árban. Ilyenkor érdemes
bevásárolni. A kápia ízgazdag, édes, savanyú, intenzív, ráadásul
gyönyörű élénkpiros színt kölcsönöz a lecsónak. A lecsópaprika
használatát már a minimum felé tolom, egyszerűen silány íze van, addig
jó, amíg észrevehetetlen. A lecsó amúgy is híres a variálhatóságáról –
tojásos, rizses verzióit soha ki nem állhattam.
Persze nem voltam
igazi radikális szintetizátor, mert nem pennét vagy rigatonit hívtam a
tésztához, hanem egy jól kézre eső, szinte magától értetődő -
szabálytalan négyzetlapocskákból álló - csuszatésztát. De annyit azért
megtettem, hogy egy serpenyőben némi olívaolajon két átnyomott
fokhagymát és csilit melegítettem, aztán ráborítottam a csuszatésztát,
majd apróra vágott bazsalikomot, mentát, rá egy diónyi vajat, egy kanál
főzővizet és hagytam pár percig összeérni ezt az olaszos gondolatot.
Szervíroztam,
majd a tetejére lecsót szedtem. A piros lecsólé szépen összefolyt a
tészta fokhagymás, vajas, olajos zsírjával, és együtt kifejezetten
kellemes ízű fogást adtak. Tehát semmi akadálya annak, hogy ha csak egy
fél adag lecsó maradt otthon, némi fokhagymás csuszatésztával
fuzionáljuk.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!