Finomságok Konyhája: Fánkok - nem csak Farsangra

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

2 szuper farsangi fánk recept

http://www.fincsi.hu/recept_cikkek/64/2_szuper_farsangi_fank_recept

A csöröge fánk mellett farsang idején rózsafánkot is szokás sütni. Előnyük, hogy egyféle tésztából készülnek, így két legyet üthetünk egy csapásra.

2 szuper farsangi fánk recept

Forgácsfánk (Csörögefánk)

Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg finomliszt
2 csapott evőkanál kristálycukor
5 tojássárgája
8 dkg vaj
csipet
0,5 dl rum
1 dl tejföl

Sütéshez: olaj

Szórni: 2-3 evőkanál vaníliás porcukor

Tálaláshoz:
30 dkg sárgabaracklekvár
0,5 dl rum

Elkészítés:
1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk. Két részre osztjuk, és letakarva legalább egy órára hűtőbe tesszük.

2. Enyhén lisztezett deszkán 2 mm vastagra nyújtjuk, és derelyemetszővel 10 cm hosszú, 4-5 cm széles lapokra vágjuk, középen hosszában 5-6 cm –re bevágjuk.

3. Ezen a nyíláson a tészta rövidebb végét átbújtatjuk, azaz mint egy masnit áthúzzuk. Minden tésztát így előkészítünk, majd jöhet a sütés.

4. Forró olajban, közepes lángon oldalanként 2-2 perc alatt pirosra sütjük a fánkokat. Szalvétára szedve lecsöpögtetjük, vaníliás porcukorral meghintve, rummal ízesített baracklekvárral tálaljuk.


Rózsafánk

A rózsafánk igazi különlegesség, elkészítése kissé macerás, de megéri a fáradozást.

Hozzávalók: ld., mint a forgácsfánknál.

Elkészítés:
1. Gyúrása és sütése a forgácsfánkéval megegyezik, csak a formázásban tér el attól.

2. A megkelt tésztát késfok vastagságúra kinyújtjuk, majd három különböző nagyságú kerek formával kiszúrjuk.

3. A legnagyobb tésztakorong szélét hatszor, a közepeset ötször, a legkisebbet pedig négyszer bevágjuk. A legnagyobb lap közepét tojásfehérjével megkenjük, belenyomjuk a közepes lapot. Ennek a közepét is megkenjük fehérjével, és a kis tésztalapot is ráragasztjuk.

4. Közepesen forró olajban megsütjük, szalvétára szedve lecsöpögtetjük. Vaníliás porcukorral megszórjuk, és rummal elkevert baracklekvárral tálaljuk.
Tipp: eperöntettel is kínálhatjuk.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönjük szépen kedves Margó.
Még jókor jön a bejegyzés.
Üdv:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

burger eva írta 12 órája a(z) R képhez:

R_2195215_1682_s

Kösz a hozzászólást.

Kőszeghy Anna írta 15 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...

Kőszeghy Anna írta 16 órája a(z) R képhez:

R_2195215_1682_s

Hmmm!-de finom sütit hoztál Éva! Nekem is az egyik ...

burger eva 16 órája új képet töltött fel:

R_2195215_1682_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-005_2195191_8297_s

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 5 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu