Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
2 szuper farsangi fánk recept
http://www.fincsi.hu/recept_cikkek/64/2_szuper_farsangi_fank_recept
A csöröge fánk mellett farsang idején rózsafánkot is szokás sütni. Előnyük, hogy egyféle tésztából készülnek, így két legyet üthetünk egy csapásra.
Forgácsfánk (Csörögefánk)
Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg finomliszt
2 csapott evőkanál kristálycukor
5 tojássárgája
8 dkg vaj
csipet só
0,5 dl rum
1 dl tejföl
Sütéshez: olaj
Szórni: 2-3 evőkanál vaníliás porcukor
Tálaláshoz:
30 dkg sárgabaracklekvár
0,5 dl rum
Elkészítés:
1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk. Két részre osztjuk, és letakarva legalább egy órára hűtőbe tesszük.
2. Enyhén lisztezett deszkán 2 mm vastagra nyújtjuk, és derelyemetszővel 10 cm hosszú, 4-5 cm széles lapokra vágjuk, középen hosszában 5-6 cm –re bevágjuk.
3. Ezen a nyíláson a tészta rövidebb végét átbújtatjuk, azaz mint egy masnit áthúzzuk. Minden tésztát így előkészítünk, majd jöhet a sütés.
4. Forró olajban, közepes lángon oldalanként 2-2 perc alatt pirosra sütjük a fánkokat. Szalvétára szedve lecsöpögtetjük, vaníliás porcukorral meghintve, rummal ízesített baracklekvárral tálaljuk.
Rózsafánk
A rózsafánk igazi különlegesség, elkészítése kissé macerás, de megéri a fáradozást.
Hozzávalók: ld., mint a forgácsfánknál.
Elkészítés:
1. Gyúrása és sütése a forgácsfánkéval megegyezik, csak a formázásban tér el attól.
2. A megkelt tésztát késfok vastagságúra kinyújtjuk, majd három különböző nagyságú kerek formával kiszúrjuk.
3. A legnagyobb tésztakorong szélét hatszor, a közepeset ötször, a legkisebbet pedig négyszer bevágjuk. A legnagyobb lap közepét tojásfehérjével megkenjük, belenyomjuk a közepes lapot. Ennek a közepét is megkenjük fehérjével, és a kis tésztalapot is ráragasztjuk.
4. Közepesen forró olajban megsütjük, szalvétára szedve lecsöpögtetjük. Vaníliás porcukorral megszórjuk, és rummal elkevert baracklekvárral tálaljuk.
Tipp: eperöntettel is kínálhatjuk.
|
|
Garáz József 8 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:
Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:
Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:
Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Csokikrémes szeletek képhez:
Barátnőm szép szeleteket hoztál! Nagyon finom lehetett! A...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Sertéspörkölt Nokedlival képhez:
Marcsikám nagyon gusztán néz ki, már régen volt nálunk, meg...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Minesztrone leves képhez:
Marcsi már többször szemeztem ezzel a levessel, de még nem ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!